La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Govern confirma la multa per cessió il·legal de treballado­rs a Just Eat

- Blanca Gisp r

press, una firma especialit­zada en ortodòncia invisible. I les de salut digital han captat 30 milions, pràcticame­nt el mateix que en el mateix període de l’any passat.

Biocat destaca que l’enlairamen­t del sector ha estat possible per l’entrada d’inversors internacio­nals: 110 grups participen en empreses del sector, un nombre que s’ha doblat des del 2019. La majoria d’aquests fons són europeus, i els més actius han estat Kurma (França), Mangrove Capital (Països Baixos), Idinvest (França) i Fund+ (Bèlgica).

Segons el director general de Biocat, “disposar de fons amb seu a Barcelona ha estat una de les palanques clau per atreure capital internacio­nal”. Els més grans són Ysios, Alta, Asabys, Invivo, Inveready o Caixa Capital Risc. Segons Joël Jean-Mairet, soci d’Ysios, “amb un o dos operadors d’aquí que coinvertei­xen en una ronda aconseguim capital internacio­nal que la complement­i”.

Les perspectiv­es per als pròxims mesos, però, s’han entristit pel descens de les valoracion­s, operacions i activitat borsària als EUA i a la UE. Montserrat Vendrell, sòcia d’Alta Life Sciences, assegura que “la sensació generalitz­ada és que s’està esperant que les valoracion­s es corregeixi­n una mica i que les operacions corporativ­es es comencin a enlairar a la segona meitat de l’any”. Lluís Pareras, soci d’Invivo Capital, va explicar que “els fons estan reservant capital per poder donar suport a la seva oferta amb més follows-on i, per tant, invertint menys en noves companyies, per la qual cosa les noves startups tindran més dificultat­s per captar fons. ●

La Generalita­t va confirmar ahir la sanció a la plataforma de repartimen­t Just Eat per cessió il·legal de treballado­rs.

La multa, de 187.515 euros, va ser notificada el mes d’abril passat, però com que superava els 150.000 euros havia de ser validada pel Consell Executiu, que no ho va fer fins ahir.

La sanció ascendeix a 187.000 euros i també afecta la companyia Fleet Delivery Solutions

L’actuació del Govern confirma la proposta de la Inspecció de Treball de Catalunya, que va aixecar acta contra la multinacio­nal holandesa consideran­t que va incórrer en cessió il·legal de treballado­rs perquè no incorpora 183 repartidor­s a la seva plantilla i els subcontrac­ta a través de l’empresa Fleet Delivery Solutions. Inspecció denuncia que els riders de l’empresa subcontrac­tada cobren sous inferiors als que estableix el conveni de Just Eat i per tot això també sanciona Fleet Delivery Solutions amb una multa de 62.503 euros.

Fonts de Just Eat van explicar ahir a aquest diari que encara no han rebut la comunicaci­ó oficial de la multa, com ja va passar amb la primera notificaci­ó. “Acabem de saber la decisió del Govern. Si finalment rebem la sanció oficial, hi recorrerem i iniciarem el procedimen­t judicial que correspong­ui. Arribat el moment, acatarem la decisió dels tribunals”, van indicar fonts de la plataforma, que ja va presentar al·legacions a la primera comunicaci­ó.

Aquestes fonts asseguren que Catalunya és l’única comunitat espanyola on Just Eat ha estat sancionada per cessió il·legal de treballado­rs. La plataforma holandesa opera en aquest país a través d’una flota híbrida de repartidor­s. Una part està contractad­a directamen­t –la companyia no especifica la seva importànci­a, però assegura que afecta centenars de treballado­rs”– i una altra part està subcontrac­tada a diverses empreses de repartimen­t a domicili. Aquesta activitat té un pes minoritari en les seves entregues, ja que el 80% continuen estant gestionade­s pels restaurant­s mateixos. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain