La Vanguardia (Català-1ª edició)

Els efectes del diàleg amb Catalunya

-

■ “Mentre hi hagi un govern progressis­ta, hi haurà un govern a Madrid amb voluntat de dialogar amb la seva contrapart a Catalunya”, va advertir ahir Pedro Sánchez. Va vincular així el diàleg i la negociació en curs amb la Generalita­t amb la seva permanènci­a a la Moncloa, mentre el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, impulsa un canvi de cicle polític a Espanya davant les eleccions generals previstes per al desembre del 2023. Sánchez va esgrimir l’últim baròmetre del CEO, no només perquè consolida la posició del

PSC com a primera força a Catalunya, sinó perquè acredita que “un 52% de la societat catalana està en contra de la independèn­cia”. “La societat catalana està farta del conflicte, el vol superar i tornar a retrobar-se amb l’altra part de catalans i amb la resta de germans que tenen al conjunt d’Espanya”, va assegurar. I va destacar que la cita de dimecres de la taula de diàleg amb la Generalita­t va certificar “el respecte a l’ordre democràtic i la seguretat jurídica”, a més del final de “qualsevol via d’imposició unilateral”. graus a l’hivern. Les mesures no seran obligatòri­es per a les llars, però sí recomanabl­es.

Sánchez va declarar que, en tot cas, no es tracta de mesures improvisad­es, sinó que els ministeris competents, liderats per la vicepresid­enta tercera i ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, les han estat elaborant les últimes setmanes: “Han estat debatudes amb el sector privat, informades moltes al conjunt d’administra­cions públiques i també als grups parlamenta­ris”. No en va, el decret que aprovarà dilluns el Consell de Ministres haurà de ser convalidat al Congrés en el termini d’un mes.

“Hem d’estalviar un 7%, i ens hi hem de veure tots involucrat­s”, va insistir Sánchez.

Després de recórrer les últi

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain