La Vanguardia (Català-1ª edició)

Una plaça itinerant per a la marca Barcelona

Una gran estructura immersiva mostrarà els actius de la ciutat a les grans capitals europees

- Sara Sans

Una gran plaça ambulant, de 12 metres de diàmetre i 5 d’alt, passejarà la marca Barcelona per Europa a partir de l’any vinent. L’objectiu és mostrar la millor cara científica, innovadora, cultural i empresaria­l de la ciutat per atreure emprenedor­s i inversors internacio­nals i, a la vegada, reforçar la Marca Barcelona arreu del món. La instal·lació, modelable i interactiv­a, suposa una inversió de 779.000 euros: 256.000 euros per a la seva producció i la resta de diners per fer-la rodar arreu del món.

“Mostrarem la millor Barcelona, amb una nova eina de promoció, moderna i de gran impacte que ens permetrà donar a conèixer els atractius de la ciutat, tant als prescripto­rs com al públic general”, manté Jaume Collboni, segon tinent d’alcalde i regidor d’Economia. La instal·lació, impulsada per la Direcció de Promoció de la Ciutat i dissenyada per la catalana Domestic Data Streamers & Folch, oferirà un espai de trobada i tres experiènci­es immersives: amb pantalles a 360 graus, una experiènci­a virtual i una proposta interactiv­a “en què, en funció dels interessos de cada visitant –ciència, investigac­ió, inversió, arquitectu­ra, estudis...–, proposa un mapa de Barcelona a mida”, explica Glòria Boix, responsabl­e de Projectes de Marca Ciutat.

“Després de l’aturada provocada per la pandèmia, cal tornar a sortir a fer promoció als mercats internacio­nals, amb tota l’ambició. Barcelona és una ciutat d’oportunita­ts, una ciutat per viure, treballar, invertir i visitar, i així és com la volem mostrar al món”, manté Collboni. En el disseny i el contingut de la Plaça Barcelona, que simbolitza el punt de trobada de les ciutats mediterràn­ies, hi han participat nombrosos agents i responsabl­es d’entitats culturals, empresaria­ls i científiqu­es de Barcelona, com ara el director del Museu Picasso, la directora general de Barcelona Centre de Disseny, el director de comunicaci­ó de la Mobile World Capital Foundation, la directora general del Consorci de Turisme de Barcelona o el director general de Barcelona Global i el director de negoci internacio­nal de la Fira de Barcelona, Ricard Zapatero.

L’objectiu és que la instal·lació, és a dir, la primera gran campanya de promoció internacio­nal dels últims anys, comenci el seu periple a la mateixa ciutat de Barcelona, per després traslladar­se a Lisboa, coincidint amb la celebració del Sónar a la capital portuguesa. La tercera parada encara s’ha de definir. Les candidates són les grans ciutats europees, com ara París, Berlín o Viena. ●

 ?? o es i   a a   rea ers !ol " ?? Una simulació de l’estructura a la plaça Catalunya
o es i a a rea ers !ol " Una simulació de l’estructura a la plaça Catalunya

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain