La Vanguardia (Català-1ª edició)

Els Globus d’Or venen els drets d’explotació per recuperar prestigi

Cap cadena no ha mostrat interès a emetre la gala del 80è aniversari dels premis

- RE A I

L’Associació de la Premsa Estrangera de Hollywood (HFPA, per la sigla en anglès) va anunciar dijous que vendrà els drets dels premis Globus d’Or a una empresa privada. A través d’un comunicat, l’organitzac­ió va informar que la majoria dels membres han optat per transferir la gestió de tot el que fa referència als guardons a Eldridge Industries LLC, una entitat controlada per l’empresari Todd Boehly, que exerceix de conseller delegat interí de l’HFPA des de l’any passat. Boehly també té participac­ions importants en el club de futbol Chelsea i en l’equip de beisbol Los Angeles Dodgers.

Va ser el mateix Boehly qui va proposar que els Globus d’Or, sumits en una crisi de reputació per escàndols de corrupció interna i males pràctiques, passessin a mans privades, amb una oferta de compra per part seva. D’aquesta manera, la gestió de l’associació i dels guardons anirà per vies diferents.

D’una banda, l’HFPA continuarà existint com a organitzac­ió sense ànim de lucre per organitzar esdevenime­nts, beques i altres activitats, mentre que tot el que fa referència als guardons que voten els seus integrants estarà en mans d’una nova empresa privada.

“Aquest és un moment històric per a l’HFPA i els Globus d’Or. Hem fet un pas decisiu per transforma­r-nos i adaptar-nos a un panorama cada vegada més competitiu tant a les gales de premis com al mercat periodísti­c”, va assegurar la presidenta de l’associació, Helen Hoehne.

Així mateix, el comunicat va avançar que l’associació engrossirà les seves files amb nous integrants amb dret a vot als Globus d’Or, encara que no va detallar la manera com els premis i l’HFPA continuara­n vinculats per elegir els nominats i els guanyadors.

Malgrat que Hoehne va indicar que “espera celebrar el 80è aniversari dels Globus d’Or el 2023”, de moment cap cadena de televisió no ha confirmat el seu interès a emetre aquesta gala de premis. L’NBC, que retransmet­ia els Globus d’Or des del 1996, va decidir no fer-ho el 2022 després que un centenar de firmes de publicitat anunciessi­n un boicot.

El terratrèmo­l va arribar després que s’intensifiq­uessin les denúncies contra l’HFPA per pràctiques de dubtosa ètica entre els seus membres, que s’aprofitave­n de viatges i altres oportunita­ts promociona­ls ofertes pels estudis de Hollywood. Però la gota que va fer vessar el vas va ser que, en ple any de conscienci­ació sobre el racisme als Estats Units, l’associació no tenia cap persona negra a les seves files. ●

 ?? ROBYN BECK / AFP ?? La gala dels Globus d’Or se celebra a l’hotel Beverly Hilton, a Beverly Hills
ROBYN BECK / AFP La gala dels Globus d’Or se celebra a l’hotel Beverly Hilton, a Beverly Hills

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain