La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Grec tanca una edició de plena normalitat, amb 114.000 espectador­s

- Magí Camps

el festival Grec de barcelona arriba als seus últims dies –encara es represente­n obres en algunes sales de la ciutat fins a les primeres setmanes d’agost– amb unes xifres de normalitat, que recuperen, i en alguns casos milloren, les edicions anteriors a la covid. la xifra d’espectador­s arriba als 114.316 (a falta del còmput final), amb una ocupació en els espais de Montjuïc d’un 80%, i a la resta de la ciutat d’un 60%. Aquestes dues àrees responen a la divisió de les sales que gestiona directamen­t el festival i les escampades per la resta de la ciutat, de gestió privada. els organitzad­ors també informen que un 80% del públic que ha assistit aquest estiu als espectacle­s del Grec prové de la ciutat de barcelona i l’àrea metropolit­ana.

el tinent d’alcalde de Cultura, Jordi Martí, insisteix en la idea “d’un Grec com els d’abans”. “la recuperaci­ó del faune com a imatge també buscava aquesta mirada al festival internacio­nal, de sempre, i per tota la ciutat”. el sector de les arts escèniques “és un dels que estan tenint més dificultat­s per recuperar-se després de la pandèmia”, apunta Martí. I constata que l’ocupació ha anat creixent al llarg de les setmanes, de manera que l’última s’ha registrat més ocupació que no pas la primera: “setmana rere setmana, el Grec ha despertat els espectador­s barcelonin­s”.

Per la seva banda, el director del festival, Cesc Casadesús, destaca la “sensació de festival i la sensació entre el públic de no perdre’s les coses importants, això que anomenen FoMo ( fear of missing out). Un festival és un esdevenime­nt que, si tu sents que hi has d’anar, acabes tenint una visió molt completa”, destaca el director. “Veníem

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain