La Vanguardia (Català-1ª edició)

Dit i fet El Barcelona va pel camí de completar tota la llista de peticions de Xavi

- Carles Ruipérez Barcelola

La Lliga va abaixar el teló el 22 de maig. Un mes i una setmana després de l’últim partit, el Barça no s’havia reforçat malgrat que acabava la temporada en blanc, sense opció real de lluitar per cap títol. Aquell immobilism­e al mercat va arribar a fer efecte en l’optimisme natural de Xavi Hernández, que havia plantejat a la cúpula la necessitat de fer pujar el nivell de l’equip fitxant diversos titulars. Tot i això, un mes després, la plantilla de què disposa l’entrenador fa molt bona pinta i el tècnic del Barcelona pot estar molt satisfet amb la feina de despatx i de negociació de la direcció esportiva blaugrana.

El full de ruta s’està complint. Cinc de les prioritats que Xavi va demanar al president Joan Laporta ja estan lligades i jugaran a l’Spotify Camp Nou la temporada 2022-2023. El pla del tècnic de Terrassa, que va avançar La Vanguardia el 9 de juny, incloïa incorporar Robert Lewandowsk­i, Raphinha i Jules Koundé, tots tres amb contracte en vigor, i Kessié i Christense­n, que quedaven lliures. Xavi va lliurar una llista amb noms propis, res de posicions que calia millorar. Sabia perfectame­nt el que volia per al seu Barça i va anar de cara. Va apuntar alt i la direcció esportiva de Mateu Alemany ha encertat el centre de la diana per proporcion­ar-li la matèria primera que va demanar.

Els seus desitjos han estat concedits. El club, gràcies a la venda d’un 25% dels drets televisius del Barcelona –en dos paquets–, per a la qual cosa primer va obtenir el permís de l’assemblea de compromiss­aris, ha pogut fer un desemborsa­ment important aquest estiu. 153 milions, sense explicar els variables, han costat el davanter polonès, l’extrem brasiler i el central francès. A més a més, també es va arribar a un acord amb el danès Christense­n, ex del Chelsea, i l’ivorià Kessié, que ve de guanyar la Serie A amb el Milan, tots dos a cost zero.

Al juliol, l’accelerame­nt del Barcelona ha estat espectacul­ar. Ha passat de zero a cinc en menys d’un mes. Un per un, els fitxatges han anat caient. El 4 va arribar el doble anunci de Christense­n i Kessié, que eren secrets de domini públic. El dia 13 es va fitxar Raphinha, procedent del Leeds. El 16 Lewandowsk­i s’acomiadava dels seus companys del Bayern per incorporar-se a la gira del Barça als EUA, i dijous Koundé arribava a Barcelona, on ahir va passar la revisió mèdica.

El Barça millora a totes les línies del camp. De moment, són dos defenses, un migcampist­a i dos davanters. Però és que Xavi també s’ha sortit amb la seva en dos aspectes més: la continuïta­t de

Sergi Roberto i d’Ousmane Dembélé. El del planter, de 30 anys i quart capità, va renovar només una temporada. El tècnic el considera una peça aprofitabl­e atès el seu coneixemen­t del joc, tant de lateral com d’interior. Mentre que Dembélé, que es va estar 14 dies sense equip, va acceptar l’última oferta que li va fer el Barça – amb un salari inferior al que demanava al gener i sense prima per al seu agent– per vestir dos cursos més de blaugrana. El francès ha estat una aposta personal de l’entrenador, que considera que el seu perfil de regatejado­r és molt difícil de trobar.

Encara falten dues setmanes per al debut a la competició, contra el Rayo al Camp Nou. I un mes fins al tancament de mercat l’1 de setembre. Prou temps perquè Xavi encara pugui obtenir dos regals més de la seva carta als Reis. Azpilicuet­a i Marcos Alonso, tots dos del Chelsea, són els dos elegits per augmentar la competènci­a als laterals i el primer és el que té més números per venir.

El vuitè de la llista és Bernardo Silva però la seva incorporac­ió sempre va estar amb un asterisc, ja que està a expenses del que passi amb el futur de Frenkie de Jong. Només si el neerlandès fes la maleta s’intentaria la contractac­ió de l’interior portuguès del City. Les ordres de Xavi estan en marxa. ●

Cinc de les prioritats ja estan fitxades i ara es treballa en Azpilicuet­a i Marcos Alonso

El tècnic també va apostar per la continuïta­t de Dembélé i per renovar Sergi Roberto

 ?? D/etyN vaYr/k . C/ees ?? Jules Koundé completa el repòquer de fitxatges que fan pujar el nivell del Barcelona per a la nova temporada; tots han arribat al juliol
D/etyN vaYr/k . C/ees Jules Koundé completa el repòquer de fitxatges que fan pujar el nivell del Barcelona per a la nova temporada; tots han arribat al juliol

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain