La Vanguardia (Català-1ª edició)

El deute que persegueix Laporta

El president del Barça reconeix que li dol com se’n va anar Messi i expressa que aspira que el futbolista torni al club per finalitzar la seva carrera

- Francesc Peirón Nova York. Correspons­a

Una pena (pecat?) acompanya Joan Laporta pel món. Malgrat l’eufòria pels fitxatges, tota una ostentació de poder, una ombra es projecta sobre ell. “L’etapa de Messi al Barça no va acabar com tots volíem. Va acabar molt condiciona­da per raons econòmique­s i tenim un deute moral. En aquest sentit, ens agradaria que el final de la seva carrera sigui amb la samarreta del Barça i aplaudit pels camps on vagi”, va confessar el president culer a la Gran Poma. Ho va dir en un dels actes socials de la gira pels Estats Units que conclou aquest dissabte davant el New York Red Bull, amb seu a Nova Jersey.

“És una aspiració com a president, i m’agradaria que passés. Em sento correspons­able d’aquell final, que espero que sigui provisiona­l, perquè crec que aconseguir­em aquesta aspiració”, va matisar. Sense evocar cap asado per al qual arreglar la qüestió, ja que li porta mala sort.

Laporta estava com el peix a l’aigua, en el centre de l’univers. Vestit tot de negre –hauria pogut passar per un personatge d’una pel·lícula del novaiorquè­s Martin Scorsese–, va tenir una món), “no se centra només a guanyar partits i campionats, sinó que ha decidit fer un pas en el terreny de la vida”.

Acabats els discursos, amb l’emocionant testimoni d’una jove del Sudan del Sud que es va estar deu anys en un camp de refugiats, que admirava Ronaldinho i que va voler jugar a futbol –malgrat que la seva mare li recordava que “ets una nena i has de cuinar”–, Laporta va exposar als periodiste­s una altra definició de ser més que un club, ja que només així s’entén que els jugadors de fora vulguin formar part de l’entitat renunciant a contractes més substancio­sos.

“Estem fent un equipàs”, va proclamar. La pregunta havia estat sobre Jules Koundé, l’última incorporac­ió. “Tenim la sensació que treballem bé, els jugadors tornen a voler venir al Barça”, va recalcar. No va descartar que n’arribin més en funció de com vagi la inscripció. “Estem seguint les normes del fair play financer”, si bé va acceptar que la Lliga pot tenir una altra interpreta­ció. “Fem aquestes inversions en jugadors per poder inscriure’ls tots, per descomptat”, va subratllar.

Segons els seus càlculs, la situació ha canviat, i amb les “palanques” (abans es diria hipoteques) pels drets de televisió (“m’hauria agradat no vendre cap tant per cent”), l’entitat ha millorat en els seus comptes. Això transforma el paisatge i ha descol·locat els rivals, que es pregunten com és possible aquesta ostentació. “Sense ànim de discutir, que estiguin tranquils, que encara es poden endur més sorpreses”, va remarcar. “Estem molt desperts, el Barça ha tornat al mercat”, va matisar.

“Estan sorpresos perquè intenten treure avantatge competitiu respecte a nosaltres”, va sentenciar. “Si això crea inquietud als rivals, vol dir que ho estem fent bé”, va continuar en el seu al·legat.

“Competirem al camp, veurem qui ha treballat més i millor”, va insistir. “Poden criticar el que vulguin, però crec que és per desinforma­ció, per generar avantatge en el mercat. Potser pensen que continuare­m amb les inversions i senten que a ells no els surten bé les coses”, va rematar. ●

 ?? Angel Colmenares /  F ?? Laporta al costat de Xavi i els jugadors Franck Kessié, Jordi Alba, Sergi Roberto i Ter Stegen a l’acte de l’aliança amb l’ONU
Angel Colmenares / F Laporta al costat de Xavi i els jugadors Franck Kessié, Jordi Alba, Sergi Roberto i Ter Stegen a l’acte de l’aliança amb l’ONU

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain