La Vanguardia (Català-1ª edició)

Wu Lei tornarà al Xangai després de marcar 16 gols en quatre anys

El jugador xinès no compta per a Diego Martínez

- Roberto Rodríguez

L’arribada de Wu Lei a l’Espanyol va revolucion­ar un país de més de 1.000 milions d’habitants com la Xina. De sobte, el seu millor jugador mesurava les seves capacitats a Europa. Aquí el seu fitxatge va ser considerat per la majoria com un experiment una mica frívol, basat en el màrqueting i les audiències. A més, tot el que va envoltar el fitxatge va ser misteriós, sense xifres gaire clares. Sobre la gespa va destacar per l’animositat i la dedicació, però va fer curt. Va arribar com una estrella a Barcelona i marxarà – aquests dies negocia el seu adeu amb el Xangai SIPG– amb l’etiqueta de ser un gran profession­al, i a més amb un enorme vincle sentimenta­l amb l’afició blanc-iblava.

En quatre temporades Wu Lei ha marcat 16 gols, més dels que segurament l’imaginari col·lectiu perico guarda a la retina. Al principi no va convèncer per la falta de disciplina tàctica, que de mica en mica sí que va anar adquirint. El jugador va ser important durant els últims sis mesos de Rubi. Va gaudir de l’èxtasi de la classifica­ció per a l’Europa League. També va aconseguir marcar al Barça per evitar la derrota en el derbi, però ja a Segona Vicente Moreno va deixar de confiar-hi. No va defallir mai. Tampoc no es va queixar. Cap retret malgrat ser suplent en fins a 82 ocasions dels 127 partits en què va ser convocat.

El seu últim gran servei va ser el 10 d’abril, quan va marcar el seu últim gol contra el Celta al minut 89 del partit que va certificar la salvació de l’equip.

Els pròxims dies s’hauria d’anunciar el traspàs (Diego Martínez tampoc no compta amb ell) al Xangai SIPG, pot ser que amb Matías Vargas al seu costat. El seu adeu alliberarà una de les fitxes més altes (entorn de 2 milions d’euros) de l’equip, que avui disputarà el cinquè partit de pretempora­da contra el Brighton anglès (16 hores). ■

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain