La Vanguardia (Català-1ª edició)

Catalana Occident compra Mémora

El grup d’asseguranc­es paga 387 milions per la funerària

- Rosa Salvador

la companyia d’asseguranc­es Catalana occident ha arribat a un acord per comprar el grup funerari Mémora al fons ontario teacher’s Pension Plan board i a l’equip directiu per 387,5 milions d’euros. la companyia d’asseguranc­es que presideix José María serra Farré reforça així el seu pes al sector funerari, en què Mémora és líder a espanya, i entra al mercat portuguès.

la transacció valora la companyia funerària en 600 milions d’euros, ja que inclou el deute de Mémora, que ara assumirà Catalana. l’operació està condiciona­da a rebre l’autoritzac­ió de les autoritats de la competènci­a d’espanya i Portugal.

Mémora, amb seu a barcelona, és, amb molta diferència, el líder espanyol del sector i té 139 tanatoris a espanya i Portugal, 39 crematoris i 18 cementiris, presta prop de 50.000 serveis a l’any i dona feina a uns 1.500 treballado­rs. les seves activitats inclouen serveis funeraris, tanatoris, crematoris i gestió de cementiris.

Francisco arregui, director general del grup assegurado­r, va explicar en un comunicat que la compra “ens permet convertirn­os en un grup de referència dins del sector funerari, amb àmplia presència al territori nacional”.

Catalana opera en l’asseguranç­a de defunció, i és una de les més importants a espanya amb la seva filial NorteHispa­na.

el grup va explicar en un comunicat que la transacció ha estat assessorad­a pel bufet Cuatrecasa­s i la consultora Deloitte, i que inclou la Fundació Mémora, que atén persones a punt de morir i dona suport a les famílies i als profession­als que les atenen.

l’ontario teacher’s Pension Plan board és el primer fons de pensions canadenc per a profession­als, i va comprar Mémora el 2017 al fons britànic 3i. el seu director general de capital privat per a l’àrea europea, Jean-Charles Douin, va assegurar: “estem orgullosos d’haver treballat amb l’equip de Mémora els últims cinc anys i haver contribuït a reforçar la seva posició com a líder a la Península”.

Catalana occident és una companyia d’asseguranc­es amb dues grans línies de negoci: la tradiciona­l, que inclou les companyies Catalana occident, Plusultra seguros, seguros bilbao i NorteHispa­na seguros, i l’asseguranç­a de crèdit, en què opera amb les companyies atradius Crédito y Caución i atradius Re.

la companyia, controlada per la família serra, va anunciar aquesta setmana a la CNMV que el primer semestre va tenir un benefici atribuït de 262,2 milions, un 19,5% més que el mateix període de l’any anterior, amb un volum de negoci de 2.878 milions d’euros, que va créixer un 9%. ●

La funerària és líder a Espanya i Portugal i es valora en 600 milions d’euros tot incloent-hi deute

 ?? Vané Espinosa ?? Seu central de Catalana Occident, a Sant Cugat
Vané Espinosa Seu central de Catalana Occident, a Sant Cugat

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain