La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’accident d’un autocar a l’Anoia deixa 40 ferits de diferent considerac­ió

- -./0CCI1

L’accident d’un autocar en què viatjaven 50 persones en una carretera secundària de Rubió (Anoia) va acabar ahir amb uns 40 ferits de diferent considerac­ió. Quatre d’aquests ferits van quedar atrapats al vehicle i van haver de ser rescatats per efectius dels Bombers, que es van desplaçar fins al lloc dels fets amb 28 dotacions terrestres i un helicòpter. Al tancament d’aquesta edició, el Servei d’Emergèncie­s Mèdiques (SEM) estava valorant la gravetat de les ferides de les persones afectades, que van ser dirigides a diferents centres hospitalar­is. Almenys una desena de persones van resultar ferits de gravetat.

Els fets van passar cap a les 18.43 hores, en una revolt molt tancat del camí que connecta amb la carretera BV-1037, prop d’una masia, quan, per causes que s’estan investigan­t, el vehicle va bolcar. La majoria dels ocupants, de Madrid i Sòria, que venien d’un casament, van poder sortir pel seu propi peu de l’autocar sinistrat, però quatre es van quedar atrapats entre els seients. Després de l’estabilitz­ació del vehicle amb puntuals, els Bombers van aconseguir treure, primer de tot, una de les persones que havien quedat atrapades i, després, les tres restants. Tots quatre van ser traslladat­s a un centre hospitalar­i. L’alcalde de Rubió, Miquel Archela, va explicar en unes declaracio­ns a l’Agència Catalana de Notícies (ACN) que el lloc on va passar l’accident és una “camí complicat”, a causa de l’estretor de la via, i va descartar la velocitat com a causa de l’accident, que va obligar Protecció Civil a activar el Procicat, el seu pla especial d’emergèncie­s.

Aquest sinistre no va ser pas l’únic accident ahir a la xarxa viària catalana. El conductor d’un turisme que s’havia parat al voral de l’AP-7, a l’altura de Montmeló (Vallès Oriental), va morir atropellat per un camió. A Soriguera (Pallars Sobirà) cinc persones, entre les quals hi ha un menor, van resultar ferides de gravetat després que el vehicle sortís de la carretera per la irrupció d’un animal salvatge a la carretera. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain