La Vanguardia (Català-1ª edició)

Mainat i Cruz es plantegen denunciar la productora d’‘Eufòria’ per plagi d’‘OT’

- REDACCIÓ

Els fundadors de Gestmusic, Josep Maria Mainat i Toni Cruz, es plantegen denunciar la productora d’Eufòria, Veranda, per haver plagiat Operación Triunfo, que ells van crear juntament amb Joan Ramon Mainat l’any 2001. “Venut com ‘l’OT catalana’, ens dol que ni TV3, amb què hem tingut grans èxits i que segur que deuen tenir el nostre telèfon, ni tampoc la CCMA, que tant s’hi miren quan els presentes un nou projecte, ens hagin preguntat si podien emetre una versió catalana d’‘ OT”, ha apuntat Mainat en una carta oberta signada amb Cruz.

Al llarg d’aquests 20 anys, destaca Mainat a la piulada, OT s’ha convertit en el vaixell insígnia de l’entretenim­ent audiovisua­l català perquè ha estat “un show creat i produït íntegramen­t a Catalunya, fent servir tots els recursos tècnics i profession­als de la nostra indústria audiovisua­l”.

En aquest context, ha assenyalat que per evitar plagis i conflictes de propietat intel·lectual, TV3 i la CCMA “sempre demana a les productore­s que acreditin l’originalit­at dels formats que presenten, o que documentin que en tenen legalment els drets”. Ha criticat que en el cas d’Eufòria no ha estat així.

Mainat indica que Eufòria “reprodueix fil per randa l’experiènci­a, les mecàniques, els elements del format, l’escenograf­ia, els personatge­s i la terminolog­ia del nostre xou, sense reconeixe’n l’autoria i sense comptar amb el beneplàcit dels creadors originals”. Es pregunta si han de denunciar TV3, la CCMA o el CAC “o bé denunciar la productora del programa que s’han encegat amb l’èxit i ja s’estan creient que tot això s’ho han inventat ells”. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain