La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’Espanyol de Diego Martínez cau a Brighton

Els pericos van evidenciar que necessiten més fitxatges per competir

- C!r"os #u$%

L’Espanyol es va desplaçar a Brighton per jugar el cinquè partit de pretempora­da, però no va competir sobre la gespa de l’Amex Stadium, totalment superats i finalment golejats els blanc-i-blaus, ahir de rosa, pels

Primer revés important per al nou projecte del tècnic Diego Martínez, que va evidenciar la necessitat de reforçar la plantilla després de les nombroses sortides i els pocs fitxatges.

El conjunt barceloní va arrencar amb un onze de circumstàn­cies per l’absència dels molts lesionats (els últims, Embarba i Puado) i els descarts, a més dels desaparegu­ts Vilhena i De Tomás, que no van anar a terres angleses per seguir el seu pla individual. Tot i això, el futur del davanter i una possible topada amb Diego Martínez, segons RAC1, sobrevolen la concentrac­ió de l’equip. “No hi ha una oferta en ferm. Ha de recuperar l’estat de forma adequat per integrar-se”, va dir sobre el madrileny el director esportiu, Dohat-trick,

mingo Catoira, que per sobre de les individual­itats va enaltir el grup. Un equip que va fer un pas enrere en la preparació davant els del sud d’Anglaterra, que no van necessitar Marc Cucurella, amb un peu fora després de demanar el transfer request.

El ritme dels britànics va deixar fora de combat un Espanyol que amb prou feines va sortir del seu camp a la primera part. Els locals van martelleja­r l’àrea espanyolis­ta sense parar, però va ser en un córner al minut 17 quan van obrir la llauna amb un cop de cap de Webster, que va superar

Keidi Bare. Només Vini Souza, desesperat anant d’una banda a l’altra, va igualar el poder físic rival. El Brighton combinava tant per dins com per les bandes, mentre que els pericos perseguien ombres i no seguien un pla de partit, sense capacitat per replegar amb èxit ni de pressionar a dalt. L’1-0 al descans va ser la millor notícia per als blanc-iblaus, que van acabar descompone­nt-se després de la represa.

Si l’Espanyol tenia fe a remuntar, l’hi va arrabassar el seu porter, Bejamin Lecomte, una estàtua davant la rematada de cap al segon gol de Dunk. Sense futbol per canviar la tendència, els pericos van ser escombrats els següents minuts pel novè classifica­t l’any passat a la Premier, en especial per Leandro Trossard, autor d’un hat-trick en 15 minuts. El traçut davanter belga va marcar de volea el tercer, va fer tornar boig Óscar Gil en el quart i va aprofitar una bona passada de Lallana per signar el cinquè.

“No hi ha cap oferta en ferm per De Tomás”, va dir Catoira abans de ser golejats a Anglaterra

Per la seva part, Sergi Darder, perdut tot el partit, va fer una bona assistènci­a al 77 perquè marqués el gol de l’honor Joselu, pràcticame­nt desaparegu­t fins aleshores. La punxada contra el Linense tot just havia inquietat, una sotragada fruit del cansament, n’era el diagnòstic, però davant el Brighton va quedar clar que l’Espanyol encara està lluny per competir al primer nivell. Els blanc-i-blaus tenen feina per fer, tant al camp com als despatxos, quan queden dues setmanes per al començamen­t de la Lliga. ●