La Vanguardia (Català-1ª edició)

Carlos Alcaraz enllaça el vuitè triomf a Umag

El murcià supera Zeppieri i arriba a la final a l’Open de Croàcia

- Redacció

Dues hores i 55 minuts, una marató de tres sets i un duel agònic, va guanyar ahir Carlos Alcaraz (19). Va passar a les semifinals a Umag (Croàcia): l’aficionat va poder presenciar un compromís asimètric, complex per a Alcaraz, que es va veure obligat a superar un esquinç de turmell per tombar per 7-5, 4-6 i 6-3 Giulio Zeppieri (20), italià, amb prou feines el 168è del circuit ATP, un tennista desconegut i de vegades indesxifra­ble.

El desenllaç va ser magnífic per al teenager murcià, i un homenatge a la seva encara breu memòria al circuit ATP, ja que fa ara un any, i en aquest mateix escenari, l’estadi Goran Ivanisevic (el campió de Wimbledon el 2001, també tècnic de Novak Djokovic, va presenciar el partit des de la llotja), Alcaraz s’havia endut el primer títol de la seva carrera.

Alcaraz, que dilluns apareixerà com a quarta raqueta mundial, passi el que passi a la final d’avui, ha encadenat vuit victòries en vuit partits a Umag, els cinc que l’havien conduït a la victòria del 2021 i els tres que ha anat sumant en aquesta edició, i malgrat això mai no s’havia enfrontat a un rival tan descol·locat al rànquing.

No hi ha referèncie­s de Zeppieri, només sabem que està traient el nas en una època en què el tennis italià emprèn el vol. Arriben Musetti (el mateix que havia tombat Alcaraz a la final d’Hamburg, diumenge passat), es mantenen Berrettini (fins i tot lesionat), Fognini i Sonego i avança disparat Jannik Sinner, un altre teenager que a vuitens de final a Wimbledon, ara fa un mes, va tombar Alcaraz, i que al tancament d’aques

A Kitzbühel, Roberto Bautista va superar Misolic per obtenir el seu segon títol del 2022

ta edició es disputava davant Franco Agamenone l’altra plaça per a la final croata d’avui.

A Kitzbühel, també ahir mateix, Roberto Bautista (34) es va adjudicar el seu segon títol de l’any (i l’11è de la seva carrera esportiva).

Ho va fer després de superar Filip Misolic, austríac (205è del món en l’actualitat), en un doble 6-2 (1h34m). Feia vuit anys que Bautista no guanyava un torneig en terra batuda. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain