La Vanguardia (Català-1ª edició)

Òscar Mingueza, traspassat al Celta

-

■ El Barça va anunciar ahir a la nit un principi d’acord per traspassar el defensa Òscar Mingueza, de 23 anys, al Celta. És un dels futboliste­s descartats per Xavi Hernández que no van anar als Estats Units. Abans del català havien deixat el club Lenglet (Tottenham) i Trincão (Sporting de Portugal). Luuk de Jong, Dani Alves i Adama van acabar el vincle amb el club. da esquerra, al lloc de l’extrem. La seva millora és evident. Fins al punt que l’última Lliga va tenir un 58% de precisió en les passades llargues. El curs següent, amb 19 anys, va jugar 37 partits, tots com a titular i tots complets a la Ligue 1. Allà es va fer molt amic de Tchouaméni i allà el va conèixer Sergi Palencia, excapità del filial del Barça, que va quedar sorprès per la seva exuberànci­a i contínua evolució. Per tot això el va fitxar Monchi per al Sevilla.

El seu primer any, en plena setmana de derbi, es va presentar a les instal·lacions amb samarreta verda. De seguida va detectar que se’l miraven estranyats diversos treballado­rs. “No és un verd Betis”, va aclarir.

Fill únic de mare soltera, Koundé sempre ha tingut molt clars els valors. “Si ella deia que no xutés contra una paret del carrer, la pilota no tornava a picar en aquell mur”. Per això Patrick Battiston, campió amb França de l’Eurocopa del 1984 i el seu entrenador al Girondins B, encara el posa d’exemple. “La mentalitat li ha servit per assimilar-ho tot, amb naturalita­t. És un noi molt tranquil. La senzillesa és la base del creixement”, l’elogia. Uns inicis que deixen empremta i ara, que té 22 anys, valen 50 milions. ■

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain