La Vanguardia (Català-1ª edició)

Washington sanciona la suposada parella de Putin

- WASHINGTON

Noves sancions dels Estats Units contra les elits de Rússia inclouen una dona considerad­a parella sentimenta­l del president Vladímir Putin des de fa temps. El Departamen­t del Tresor va anunciar ahir que el Govern ha congelat el visat d’Alina Maràtovna Kabàieva, gimnasta olímpica en la seva joventut i exmembre de la Duma estatal, el Parlament rus. Així mateix, se li han imposat altres restriccio­ns. Kabàieva presideix, a més, un grup de mitjans de comunicaci­ó dedicats a la propaganda sobre la invasió d’Ucraïna.

Tant l’opositor empresonat Aleksei Navalni com altres crítics amb el Kremlin havien demanat sancions contra Kabàieva. Ja al maig el Regne Unit les va aplicar i la Unió Europea va fer el mateix al juny congelant els seus interessos en el territori comunitari i negant-li el visat. L’abril passat, les dues filles de Putin, Katerina Vladímirov­na Tíkhonova i Maria Vladímirov­na Vorontsova, van ser objecte de sancions semblants.

Entre els nous sancionats per Washington figura així mateix Andrei Grigórievi­tx Gúriev, un oligarca que posseeix una mansió anomenada Witanhurst, amb 25 dormitoris, la segona propietat immobiliàr­ia més gran de Londres després del palau de Buckingham. El seu iot, l’Alfa Nero, valorat en 120 milions de dòlars, ha estat immobilitz­at. El seu fill i la companyia financera d’aquest últim també han estat sancionats.

El Departamen­t d’Estat, per la seva banda, va aplicar restriccio­ns de visat a tots ells, i a més, a un total de 893 funcionari­s russos, entre els quals hi ha membres de l’exèrcit i del Senat, que no podran anar als EUA. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain