La Vanguardia (Català-1ª edició)

Salvem reclama aturar la superilla fins que la Fiscalia decideixi

-

L’associació Salvem Barcelona, liderada pels economiste­s i advocats Jacint Soler i Francesc Granell, demana que “per prudència, respecte a la legalitat i la salvaguard­a de l’interès ciutadà” no es comencin les obres de la superilla de l’Eixample fins que la Fiscalia es pronunciï sobre la legalitat del projecte.

El 7 d’abril l’associació va presentar una denúncia contra aquest projecte d’eixos verds. Després, la Fiscalia va obrir expedient per investigar el contingut de la denúncia. Al juny la Cambra de la Propietat Urbana de Barcelona i Lleida també va demanar al jutge que suspengués els acords de la comissió de govern de l’Ajuntament del 26 de maig, en què es van aprovar definitiva­ment els projectes dels eixos verds i les noves places incloses en el pla de la superilla, unes obres que, segons l’alcaldessa Ada Colau, es començaran aquest mes.

“És d’esperar que la decisió de la Fiscalia se sabrà aviat”, afirma l’associació en la missiva que ha dirigit a l’alcaldessa i que signen Soler i Granell. “Precisamen­t, en una consulta feta fa uns dies se’ns va indicar que el departamen­t especialit­zat s’estava estudiant l’expedient”, afirmen. Salvem insisteix que “la resposta de la Fiscalia evitaria el fet que hi hagués actuacions en aquest àmbit urbanístic, que tindrien un caràcter irreversib­le”.

“D’altra banda, és indubtable que la mateixa història i prestigi de Barcelona, que tothom està interessat­s a tutelar, exigeixen la màxima cautela i i el màxim rigor en totes les actuacions que poden tenir implicacio­ns en els diferents àmbits de l’ordenació territoria­l i en el seu equilibri. El projecte de les superilles de l’Eixample constituei­x un important exemple de tot això”, conclou l’escrit. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain