La Vanguardia (Català-1ª edició)

Detinguda a Cadaqués una lladre reincident obsessiona­da amb els rellotges

- 123A I4 Riba Va

Els Mossos d’Esquadra han detingut a Cadaqués una delinqüent multireinc­ident que acumulava més de trenta antecedent­s per robatori. Només durant el mes de juliol n’havia comès 13 en diversos punts de Catalunya.

La detinguda tenia una fixació pels rellotges de gamma alta i les joies, i en alguns casos actuava amb violència per aconseguir el botí. Amb aquest modus operandi, l’arrestada, una dona de 22 anys, va agredir una dona gran a Empuriabra­va per robar-li el rellotge que portava, valorat en més de 10.000 euros. Els fets van tenir lloc el 23 de juliol, quan la dona entrava a laseva finca, situada a la marina d’Empuriabra­va, per aparcar-hi el cotxe. La víctima estava acompanyad­a pel seu marit, un home amb mobilitat reduïda. Mentre l’octogenàri­a baixava el caminador del vehicle, la delinqüent va aprofitar per entrar al jardí de la casa amb l’excusa de demanar-los feina. Va ser aleshores quan va colpejar la dona i la va tirar a terra. L’agressora li va torçar el braç i li va arrencar el rellotge de luxe que portava al canell. Arran de l’agressió, la donava patir diverses ferides a la cara i també en diferents parts del cos.

Els Mossos d’Esquadra van aconseguir detenir l’autora del robatori el 28 de juliol quan, en un dispositiu conjunt amb la policia local de Cadaqués, van parar un vehicle a la carretera GI-614 per identifica­r-ne els ocupants. L’arrestada, amb ordres de crida i cerca de diversos punts de Catalunya, anava al seient del darrere. A part del robatori d’Empuriabra­va, se li atribueixe­n sis robatoris més amb violència comesos a Roses, Llafranc, Banyoles, Tarragona i Berga, així com set furts comesos a Tarragona, Igualada, Mollerussa, Berga i Puig-reig.

La detinguda va quedar en llibertat provisiona­l després de declarar davant el jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain