La Vanguardia (Català-1ª edició)

‘Viaje al centro de la tele’ torna a La 1 amb més homenatges televisius

La nova temporada comença amb un primer capítol dedicat a la música

- REDACCIÓ

Hi ha programes en què la relació cost-audiència és una ganga. És el cas de Viaje al centro de la tele, l’espai de La 1 de RTVE que des de juliol del 2013 recorre els arxius de la corporació pública (com també fa Cachitos de hierro y cromo de La 2) i que aquesta nit estrena la dotzena temporada en l’horari de màxima audiència de la cadena, a partir de les 22.40 hores.

El programa, de producció cent per cent pròpia, està dirigit per Pedro Santos i compta amb la veu inconfusib­le de Santiago Segura. Els nous capítols tornaran a retre homenatge a les grans figures de la televisió, començant amb una primer lliurament dedicat a la música, sota el títol de Bailad, bailad, benditos, en què es dona protagonis­me a les cançons amb les coreografi­es que “ens han fet ballar durant diferents dècades”, segons avança RTVE en un comunicat.

La temporada continuarà amb nous documents, fruit de la digitalitz­ació de l’arxiu de RTVE, i hi haurà reconeixem­ents, a través de diferents monogràfic­s, a personalit­ats amb una brillant projecció televisiva, com ara José María Íñigo, Julio Iglesias, Camilo Sesto, i un capítol molt especial a les dones que han estat pioneres del mitjà televisiu.

En els altres lliurament­s, Viaje al centro de la tele recorrerà la història de la copla ( Y olé) o els diferents espais dedicats als nens ( Programaci­ón infantil). Tampoc no faltarà un recopilato­ri de les millors imatges que ha brindat la crònica social ( De todo corazón, corazón’), l’abans i el després de cantants icònics ( Que el tiempo no te cambie), la prodigiosa dècada dels setanta ( A 70 por hora) o noves Joyas del archivo, amb les primeres vegades dels famosos, preses falses i documents poc o no vists mai anteriorme­nt.

Amb el començamen­t d’aquesta nova temporada, més les estrenes recent de Mapi, el nou programa d’acces prime time, i nous lliurament­s de La noche de los cazadores els dilluns, La 1 confia a millorar els índexs d’audiència a l’agost, després d’obtenir un 8,5% al juliol, l’audiència més baixa en la seva història d’aquest mes. ●

 ?? Rtve ?? Julio Iglesias en una de les imatges que recupera el programa
Rtve Julio Iglesias en una de les imatges que recupera el programa

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain