La Vanguardia (Català-1ª edició)

Katir disputa només el 5.000 a Munic; ningú no doblarà prova individual

Espanya s’emportarà 93 atletes a l’Europeu

- Sergio Heredia

Aïllat últimament a Sierra Nevada, Mo Katir (24) ha invertit temps en si mateix. Ha escrit poemes, s’ha empassat quilòmetre­s i ha guardat el mòbil al calaix. Ni responia a les trucades profession­als ni atenia els mitjans, i per aquest motiu gairebé ningú no ha pogut revisar el seu recent èxit als Mundials d’Eugene (Oregon), bronze en 1.500.

(Asier Martínez va firmar l’altre bronze, en 110 m tanques.)

En aquestes dues setmanes llargues, Katir només ha aparegut en escena per comunicar-se amb la Federació Espanyola d’Atletisme i anunciar que renunciava a doblar als Europeus de Munic (15 al 21 d’agost): obviava el 1.500 per córrer només el 5.000.

L’Espanyola li va donar l’OK: al cap i a la fi, les dates no quadren i l’endemà de la semifinal del 1.500 ve la final del 5.000 i un parell de dies després la final del 1.500, i aquest vals d’horaris i distàncies faria ensopegar qui ho intentés (veurem com ho gestiona Jakob Ingebrigts­en, bicampió el 2018).

I per certificar la idea, l’Espanyola publicava ahir la llista per a Munic. S’emportarà 93 atletes, la segona delegació més àmplia de la història (després dels 96 que se n’havien anat a Berlín 2018, on va sumar 10 podis), i entre ells Katir: el murcià només disputarà el 5.000, amb Adel Mechaal i Abdessamad Oukhelfen.

La decisió respon a criteris tècnics –ningú no doblarà prova individual–, criteris no exempts de debat.

Asier Martínez va saltar ahir a les xarxes: va lamentar que Iker Alfonso no sigui a la llista. Alfonso, membre del grup de Martínez, havia estat semifinali­sta als 400 m tanques de l’Europeu sub 23 i bronze al Campionat d’Espanya absolut. Segons Pepe Peiró, el selecciona­dor, l’equip busca “maximitzar la xifra de medalles, tenir el màxim de finalistes i assegurar el nombre d’atletes que passen una ronda”. ■

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain