La Vanguardia (Català-1ª edició)

Dia ven 235 supermerca­ts a Alcampo per 267 milions d’euros

Es tracta de botigues de més de 750 metres quadrats i afecta 3.500 empleats

- Redacció Emilai

El Grupo Dia continua immers en la implantaci­ó del seu pla estratègic, amb què vol donar un canvi de rumb a la seva estratègia a Espanya. En aquest marc, ahir va informar el mercat que, juntament amb les seves filials Dia Retail España i Grupo El Árbol, ha signat un acord amb Auchan Retail (propietàri­a d’Alcampo) per vendre-li fins a 235 supermerca­ts, ubicats principalm­ent a Castella i Lleó, Madrid, Aragó, Galícia i Astúries, dues naus logístique­s situades a Villanubla (Valladolid) i determinat­s contractes, llicències i actius, juntament amb el traspàs dels treballado­rs relacionat­s amb aquests establimen­ts i naus.

Segons la informació remesa a la CNMV, el preu màxim de l’operació permetrà al Grupo Dia obtenir fins a 267 milions d’euros en efectiu, sempre que es compleixin totes les condicions suspensive­s i altres termes establerts al contracte, en circumstàn­cies que permetin l’execució completa del perímetre de l’operació.

Uns diners en efectiu que el grup presidit per Stephan DuCharme destinarà a un dels principals objectius del seu pla estratègic: la remodelaci­ó de les botigues de proximitat de la seva xarxa actual, a més de l’acceleraci­ó de noves obertures dins d’aquest mateix format. “A Dia España estem enfocats en un únic format de proximitat i un model de botiga unificat. Aquesta operació ens permet avançar més aviat en l’objectiu d’acabar la remodelaci­ó de la nostra xarxa actual i accelerar el ritme d’obertura de botigues, cosa que dona oportunita­ts a tots els nostres empleats, franquicia­ts i proveïdors, i ens permet estar encara més a prop dels nostres clients”, explicava ahir el conseller delegat de Dia España, Ricardo Álvarez, en un comunicat.

Els establimen­ts oferts a Alcampo són supermerca­ts de gran format, de més de 750 metres quadrats, amb localitzac­ions atractives però fora de l’entorn de proximitat als barris en què Dia es vol centrar per competir amb els seus rivals més directes, com ara Mercadona, Carrefour i Lidl.

Per a Alcampo, aquesta xarxa de punts de vendes suposa una oportunita­t per incrementa­r la seva presència a Espanya i poder plantejar-se competir amb les grans xarxes de proximitat dels líders del súper al país. “Amb aquesta operació, Auchan Retail reforça de manera important la seva presència en un país estratègic, amb l’ambició d’accelerar el creixement a Espanya”, va assegurar el president i director general d’Auchan Retail, Yves Claude.

L’operació, que encara està pendent de l’aprovació de les autoritats de competènci­a i que es podria completar a mitjans del 2023, afecta 3.600 treballado­rs de Dia, que passarien a formar part de la plantilla d’Alcampo. CC.OO. va assegurar ahir que entenen la “lògica empresaria­l de redimensio­nament de Dia”, però va advertir que reclamaran garanties per al mantenimen­t dels llocs i les condicions laborals de tots els treballado­rs. ●

 ?? Eadrdi /PldmAATI ?? Un treballado­r de Dia atenent una comanda
Eadrdi /PldmAATI Un treballado­r de Dia atenent una comanda

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain