La Vanguardia (Català-1ª edició)

Ferrar! ! Lamborgh!n!: resultats rècord

-

Ferrari i Lamborghin­i, les

■ dues marques automobilí­stiques símbol del luxe d’alta velocitat, van presentar ahir resultats que tots dos van qualificar de “rècord”. La firma del

Cavallino va veure augmentar el volum de negoci un 24,9%, fins als 1.290 milions d’euros el segon trimestre. El benefici net va augmentar un 22%, fins als 251 milions d’euros, amb un fort repunt al mercat dels EUA. La companyia amb seu a Maranello ha revisat a l’alça els objectius per al 2022.

Pel que fa a la marca de Sant’Agata Bolognese que pertany al grup Volkswagen va aconseguir fins al juny “els seus millors sis mesos de la història” en termes de vendes i beneficis. Després de comerciali­tzar poc més de 5.000 unitats, va obtenir durant el semestre una facturació de 1.330 milions d’euros (+30,6%), amb uns guanys de 425 milions (gairebé un 70% més). “Fem cada vegada més diners amb cada cotxe que venem”, va dir el seu màxim executiu, Stephan Winkelmann. A diferència de Ferrari, el model de més èxit de Lamborghin­i és un SUV, l’Urus, que és responsabl­e d’un 61% de les vendes. Ferrari encara no té un vehicle d’aquestes caracterís­tiques en la seva gamma, però ha anunciat la seva pròxima arribada per al setembre (Purosangue). L’empresa que dirigeix Benedetto Vigna es troba enmig d’un canvi cap a l’electrific­ació, que convertiri­a la seva històrica fàbrica al nord d’Itàlia en un centre per a automòbils que funcionen amb bateries. Tres models de motor híbrid van representa­r al voltant d’un 17% de les trameses totals de Ferrari el segon trimestre, va dir el fabricant.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain