La Vanguardia (Català-1ª edició)

Berkshire integra GTS

La immobiliàr­ia de Warren Buffett incorpora el negoci de la companyia especialit­zada en habitatges de luxe a Barcelona i la Costa Brava

- Blanca Gispert

Berkshire Hathaway HomeServic­es Spain, la immobiliàr­ia del magnat Warren Buffett controlada a Espanya per la família Rabassa, ha integrat l’empresa GTS Barcelona Real Estate, fundada per Pere Barcons i Débora Escoda.

Luis Rabassa, conseller delegat de l’oficina de Berkshire a Barcelona, detalla que la integració s’ha materialit­zat a través d’un acord entre les dues empreses, que no preveu el desemborsa­ment de capital. A partir d’aquest mes, GTS formarà part de la xarxa operativa de Berkshire. La seva marca desapareix­erà, però la direcció i la propietat del negoci continuar+a en mans de Pere Barcons i Débora Escoda.

“Havíem col·laborat anteriorme­nt, i ara estrenyem vincles perquè els nostres mercats estan molt alineats”, assenyala Rabassa, que calcula que l’oficina de Berkshire a Barcelona augmentarà un 20% la seva cartera d’immobles arran d’aquesta operació.

Des del seu naixement el 2011, GTS s’ha dedicat a l’habitatge de luxe a Barcelona i la Costa Brava. Segons els últims comptes disponible­s en línia al Registre Mercantil, va facturar 6,3 milions d’euros el 2019. Amb aquesta operació, l’empresa confia a augmentar el creixement, gràcies a l’accés de la xarxa i les eines de màrqueting de la multinacio­nal nordameric­ana.

Per part de Berkshire, la integració permetrà reforçar el seu negoci a Catalunya, que fins ara estava focalitzat en habitatges de luxe a Barcelona, valorats a partir de 800.000 euros, especialme­nt a la zona de “l’upper Diagonal, la Dreta de l’Eixample i el passeig de Gràcia”, segons el conseller delegat.

La família Rabassa té amb una llarga trajectòri­a en el sector. Va començar el 1964, amb la fundació de Petrus Grupo Inmobiliar­io, i més tard, el 2012, va crear la consultora immobiliàr­ia Larvia. A través d’aquesta última empresa, va forjar una aliança estratègic­a amb Berkshire Hathaway per impulsar el negoci a Espanya. Era el 2019, i a partir de llavors, Rabassa va expandir la seva presència al país, mitjançant delegacion­s a Madrid i Marbella.

Rabassa comenta que ara el negoci va sobre rodes. “A Barcelona estem creixent un 70%, i a Madrid, al voltant d’un 50%. Veiem que hi ha molta demanda en habitatge de luxe. Hem començat un pla d’expansió a deu anys per guanyar presència a les Balears i les Canàries. Volem ser líders en habitatge de luxe al país”, apunta el propietari de la immobiliàr­ia, que fa poc va anunciar la comerciali­tzació d’una promoció de 28 habitatges de luxe a Sitges, valorada en 60 milions d’euros. ■

“Estem en plena expansió, volem créixer a les Balears i les Canàries”, diu el propietari, Luis Rabassa

 ?? Bl ?? Débora Escoda, Pere Barcons, de GTS, i David Rosel, Luis Rabassa i Sergio Rabassa, de Berkshire
Bl Débora Escoda, Pere Barcons, de GTS, i David Rosel, Luis Rabassa i Sergio Rabassa, de Berkshire

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain