La Vanguardia (Català-1ª edició)

Vergés haurà de signar les actes que inclouen el vot delegat de Lluís Puig

- I. Pardo Torregrosa

La vicepresid­enta primera del Parlament, Alba Vergés, haurà de signar les actes pendents de rúbrica, entre les quals les que inclouen el vot delegat del diputat de Junts per Catalunya Lluís Puig, que havia estat tombat per una sentència del Tribunal Constituci­onal. El període de sessions va acabar divendres amb aquesta acta i altres d’anteriors sense signar.

Per això la presidenta de Junts, Laura Borràs, que va ser suspesa dijous passat com a presidenta i diputada de la Cambra catalana, va acusar el republicà Ruben Wagensberg de “bloquejar” aquesta acta al seu despatx. A més, es va mostrar disposada a signar després ella l’acta, ja que quan es van celebrar els plens encara tenia drets i facultats. “Quan el secretari que bloqueja aquestes actes les signi, jo també ho faré”, va dir.

Amb tot, fonts consultade­s de la institució assenyalen que signar l’acta correspon a Vergés, ja que com a vicepresid­enta primera, mentre no hi hagi un relleu, assumeix totes les funcions que són pròpies de la figura de la presidenta del Parlament. Borràs va detallar dilluns que havia anat a la Cambra per signar les reconsider­acions en relació amb el vot de Puig. Tot i això, fonts consultade­s apunten que això no és així i que el que va fer va ser signar la convocatòr­ia de la junta de portaveus de dijous i altres actes de presidènci­a i tràmits unipersona­ls previs a la suspensió. Els documents pendents de rúbrica, d’òrgans col·legiats, com és el cas de les actes dels plens i les sessions, no els pot signar després de la suspensió, consideren aquestes fonts.

 ?? Xaué Espauosa ?? Alba Vergés al Parlament
Xaué Espauosa Alba Vergés al Parlament

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain