La Vanguardia (Català-1ª edició)

Xavi ja té els cinc fitxatges junts

El Barça veu difícil ingressar diners pels descartats i prioritza l’estalvi salarial

- Carles Ruipérez

No van viatjar anar ni a Austràlia, a l’amistós de Sydney, al maig, ni als Estats Units a la gira del juliol. No van formar part del grup en la posttempor­ada ni aquesta pretempora­da. Tot i això, Neto, Umtiti i Braithwait­e continuen posposant el seu futur a la recerca de les condicions més avantatjos­es. Per la seva part, Riqui Puig ja té fetes les maletes. El Barcelona ha aconseguit elevar el seu nivell amb cinc prioritats i continua treballant a reforçar els laterals. Però l’assignatur­a pendent és donar sortida als futboliste­s amb qui no es compta i que fa mesos que ho saben. De moment, el club va vendre Coutinho (20 milions), s’ha desprès de Mingueza –traspassat al Celta–, Trincão –cedit a l’Sporting amb opció de compra– i Lenglet, que jugarà un curs prestat al Tottenham.

RIQUI PUIG: CAP A L.A.

El migcampist­a ja no es va entrenar ahir perquè la seva sortida és imminent. No a un històric d’Europa, sinó a l’MLS. Valverde, Setién, Koeman i Xavi. Quatre entrenador­s ha tingut al primer equip i només ha jugat 15 partits com a titular, cap a la Champions. Al mig del camp l’han avançat Pedri, Gavi o Nico. El de Matadepera, vist per alguns com la quinta essència de la Masia, té un perfil molt marcat i ni tan sols es veu lluitant per la titularita­t en un altre equip de la Lliga, com Mingueza. Ha triat posar rumb a Los

Angeles i el traspàs als Galaxy es tancarà en les pròximes hores perquè avui mateix s’acaba el termini d’inscripció del torneig dels Estats Units, una destinació poc habitual per a un europeu de 23 anys.

NETO, UN SUPLENT DE LUXE

El brasiler té un sou que és impensable i fins i tot il·lògic per a un porter suplent. Ha estat un luxe prescindib­le les tres últimes temporades, en què amb prou feines ha disputat 21 partits. El club prefereix que la plaça l’ocupi un del planter com Iñaki Peña. El Nàpols i el Celta es van interessar per la situació i van buscar altres opcions. El Bournemout­h, que va pujar a la Premier amb Travers sota pals, ha estat l’últim equip a preguntar.

UMTITI: CAS PERDUT?

Campió del món fa quatre estius a Rússia, el francès s’ha apagat per al futbol d’elit. Després amb prou feines ha jugat 50 partits amb el Barça per culpa d’una lesió crònica al genoll esquerre que no va voler operar-se. La temporada passada només va jugar 90 minuts. D’aquí la reticència de qualsevol club a contractar-lo malgrat l’edat (28). L’Olympique de Lió ha recuperat exjugadors com Lacazette i Tolisso però no el defensa del Barça. Un Olympiacos grec en hores baixes i que no jugarà Champions pot ser la seva destinació. Té contracte fins al 2026 perquè va renovar per possibilit­ar la inscripció de jugadors al gener (bon gest), però ara urgeix prescindir de la seva fitxa.

MALESTAR AMB BRAITHWAIT­E

La decepció amb Martin Braithwait­e és majúscula a dins del club, que li ha dit que si es queda l’espera la grada. El danès està a tres mesos i mig del Mundial però sembla que el seu futur esportiu és el que menys li interessa. La seva prioritat és cobrar els dos anys que li queden al Barça, que va pa

Quan falten deu dies

■ per estrenar-se a la Lliga, el dissabte 13 contra el Rayo Vallecano, Xavi ja té totes les cares noves a disposició. A Lewandowsk­i, Raphinha, Kessie i Christense­n, que ja han jugat amistosos durant la gira –el brasiler fins i tot ja ha marcat–, se’ls ha unit Jules Koundé, que ahir va fer la primera sessió amb el grup. Els cinc fitxatges són peticions expresses de l’entrenador de Terrassa. El francès, que ha treballat en solitari uns quants dies a la ciutat esportiva i que va ser presentat dilluns, va conèixer els seus nous companys i la resta del cos tècnic blaugrana. El seu compatriot­a Dembélé, company a la selecció, va ser un dels amfitrions de l’exsevillis­ta. El tècnic espera recuperar per al Gamper de diumenge Ferran Torres, inèdit en la pretempora­da per un cop al peu dret.

gar per ell 18 milions. Ex de Leganés, Middlesbro­ugh, Girondins i Tolosa de Llenguadoc, als 31 anys l’enlairamen­t de la seva carrera no ha estat al Camp Nou.

Riqui Puig ja no es va entrenar ahir perquè el fitxatge per Los Angeles Galaxy és imminent

MEMPHIS, AMO DEL SEU DESTÍ

El contrari de Braithwait­e: sap que no li faltaran ofertes (ha jugat al PSV, el United i el Lió) i té assegurada la presència al Mundial de Qatar amb Van Gaal. Té la paella pel mànec perquè va venir de franc i només té un any més de contracte. A la davantera (amb Lewandowsk­i, Raphinha i Dembélé refitxat) no hi cap i el club necessita el seu dorsal, el 9. Això sí, vol la carta de llibertat per elegir bé la seva nova destinació, arribar de franc i firmar una bonificaci­ó.

Els sous de Neto i Pjanic fan impensable una venda, mentre que Umtiti amb prou feines suscita interès

El malestar amb Braithwait­e és important, i ja se li ha dit que anirà a la grada, sense fitxa

PJANIC, O ARA O MAI

El bosnià no ha pogut sentir-se important al Barça, menystingu­t per Koeman i després cedit al Besiktas. Amb prou feines ha jugat 74 minuts a la gira però és un futbolista que s’adapta a l’estil de Xavi. Ell sap que és la seva última oportunita­t i s’hi aferra. El seu sou –alt després de l’intercanvi per Arthur– fa impossible traspassar­lo. Ha de ser una altra cessió.

 ?? FC BARCELONA ?? Koundé en un rondo clàssic dels entrenamen­ts del Barcelona amb Aubameyang i Raphinha
FC BARCELONA Koundé en un rondo clàssic dels entrenamen­ts del Barcelona amb Aubameyang i Raphinha

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain