La Vanguardia (Català-1ª edició)

Els jutges donen llum verda a la petició d’eutanàsia del ‘pistoler de Tarragona’

- Redacció

L’Audiència de Tarragona afirma que estar pendent de judici per un delicte de sang no és obstacle per optar a l’eutanàsia. Ho ha decidit el tribunal que ha sentenciat a favor de l’anomenat pistoler de Tarragona. L’acusat, Eugen Sabau, va disparar a tres excompanys de feina i a un mosso d’esquadra l’any passat. Pel que sembla, volia venjar-se de l’empresa. Mentre fugia, perseguit per la policia, va rebre un impacte de bala que li va causar una lesió medul·lar irreversib­le.

“Ha de prepondera­r el dret a la dignitat i a la integritat física i moral de l’investigat davant el dret a la tutela judicial efectiva dels denunciant­s”, conclou la interlocut­òria de l’Audiència.

Els ferits durant l’atac havien presentat un recurs perquè se li negués el dret a una mort digna.

L’Audiència reconeix que Sabau ha causat “un dolor i un dany físic i moral en les víctimes” i qualifica de “raonable” l’expectativ­a d’una “possible condemna penal”. Caldria esperar al judici i la possible condemna per pronunciar-se sobre l’eutanàsia? El tribunal diu que no.

L’exvigilant està ingressat a l’hospital penitencia­ri de Terrassa. La seva situació actual, diu l’Audiència, li causa “patiments físics i psíquics constants i insuportab­les sense possibilit­at d’alleujamen­t, amb un pronòstic de vida limitat”. Els magistrats recorden que els experts han autoritzat l’eutanàsia, que s’ajusta als requisits legals. Ajornar-la, afirmen, suposaria “una intolerabl­e afectació a la dignitat i la integritat física i moral, inherents a la persona”. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain