La Vanguardia (Català-1ª edició)

Prova pilot a Barcelona per acompanyar al parc els nens amb discapacit­at

-

Prova pilot a Barcelona perquè els nens amb discapacit­at disposin d’un assistent especialit­zat mentre juguen al parc. El servei va dirigit a famílies amb menors de 3 a 15 anys i també per als pares amb discapacit­at visual o física que no poden anar amb els seus fills a les zones de joc. Al voltant d’una trentena de famílies participen en la prova pilot, que consisteix en un temps d’assistènci­a de 60 minuts per sessió, amb un màxim inicial de deu per usuari. Aquest servei es va iniciar el 4 de juliol i s’estendrà fins al 7 d’agost, i posteriorm­ent es reprendrà del 29 d’agost al 27 de novembre.

El regidor d’Infància, Joventut, Persones Grans i Persones amb Discapacit­at, Joan Ramon Riera, va presentar ahir aquesta iniciativa en un parc dels jardins Ca l’Aranyó del Poblenou i va destacar que Barcelona és la “primera ciutat a tot Europa” que posa en marxa un projecte d’aquestes caracterís­tiques.

“Aquest fet reforça el posicionam­ent de la ciutat com un referent mundial pel que fa a la inclusió i l’accessibil­itat universal”, va afegir. Riera va detallar que Barcelona disposa de 21 àrees de joc inclusiu i 11 més que ho podran ser quan es facin “petits ajustos”.

Entre les funcions dels monitors destaquen l’acompanyam­ent als pares per explicar-los la distribuci­ó i els elements del parc perquè autònomame­nt decideixin on volen jugar els seus fills o assistir-los en les tasques que necessitin per gaudir del joc. Per al desenvolup­ament del projecte es va encarregar a la Fundació Institut Guttmann un primer estudi en què s’assenyalav­a la inexistènc­ia de serveis d’assistènci­a al joc per a nens i adults amb discapacit­at.

Des de l’oposició, la regidora Neus Munté, de JxCat, va indicar ahir que, malgrat que aquesta mesura suposa un avenç en el dret al joc dels nens, són insuficien­ts els parcs adaptats a la ciutat, per això va reclamar més àrees de joc inclusives. ■

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain