La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’Aerobús guanya viatgers amb l’ampliació de l’horari nocturn

- .avi0 1uerrero

És de matinada quan l’Aerobús es converteix en el mitjà de transport més sol·licitat per arribar a l’aeroport. A aquella hora en què el metro i el tren són tancats, el servei de bus llançadora entre el centre de Barcelona i les terminals del Prat registra una demanda que provoca fins i tot aglomeraci­ons puntuals en alguns moments de la nit.

El creixement dels usuaris nocturns és paral·lel a l’augment dels vols que surten del Prat a primeríssi­ma hora del matí. Entre les 4.15 h i les 6 h és la franja de més demanda de l’Aerobús durant el torn de nit, segons les dades de l’Àrea Metropolit­ana de Barcelona (AMB). Els dilluns, divendres i diumenges són els dies que més viatgers l’utilitzen. Les validacion­s durant els mesos de juny i juliol s’han acostat al mig milió mensual i ja estan a un 89% dels registres que eren habituals abans de la pandèmia.

Amb tot, durant la resta del dia, l’ampliació d’horari vigent des de l’any passat no està fent guanyar quota de mercat a l’autobús davant la resta d’opcions. Amb uns 15.000 usuaris diaris, l’Aerobús és l’opció escollida per un 12% del total de viatgers que van a l’aeroport, un percentatg­e que encara es queda considerab­lement per sota del taxi i el vehicle privat. “Hem de millorar la mobilitat al voltant de les grans infraestru­ctures, com l’aeroport, perquè el transport públic sigui la primera opció”, apunta com a objectiu el vicepresid­ent de Mobilitat de l’AMB, Antoni Poveda.

L’administra­ció responsabl­e del servei va canviar l’empresa concession­ària l’estiu passat – abans Tusgsal, ara Monbus– i va ampliar el servei a un horari ininterrom­put durant les 24 hores del dia per donar resposta a la demanda dels viatgers que fins aleshores havien d’optar pel NitBus, amb un trajecte més lent, però també més barat.

A les enquestes internes elaborades per l’AMB, un altre aspecte molt valorat pels usuaris de l’Aerobús és el wifi gratuït que permet connectar-se a internet durant el trajecte entre el Prat i Barcelona. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain