La Vanguardia (Català-1ª edició)

A les portes d’un nou pic de calor

- Alfred Rodríguez Picó @AlfredRPic­o @MarcSilves­tre7

Entre ahir i avui la calor està una mica més controlada, la temperatur­a ha reculat sensibleme­nt. Tot i això, els registres encara estan per sobre de la mitjana climàtica. Són molts dies consecutiu­s de calor canicular i de sostinguda insolació i acaben passant factura a l’interior dels habitatges, convertint-les en autèntics forns. La temperatur­a, sense aire condiciona­t, supera els 30ºC fent la calor insuportab­le, més a les residèncie­s orientades a l’oest. Paciència... la calor s’intensific­arà el cap de setmana.

Augmenta la inestabili­tat, podria ser un segon títol per avui. Tarda complicada, de tempestes que sortiran del Pirineu i

CATALUNYA.

Meteoròleg

viatjaran per l’interior de Girona i Barcelona fins al prelitoral. Al vespre tempestes violentes al sud de Lleida procedents d’Aragó, precaució! Demà pic de calor, ambient sufocant. Diumenge i dilluns repunt dels xàfecs a moltes comarques.

Tempestes de tarda als Alps, precipitac­ions abundants a l’oest de Finlàndia i arribada de ruixats a Alemanya i Bayreuth. Temperatur­a en descens a l’Europa occidental. Continua el cel gris al Cantàbric, els xàfecs al nord-est i el sol a la meitat sud. Ambient feixuc, però sense extrems. A partir de diumenge els xàfecs i les tempestes aniran a més al nord de la Meseta.

ESPANYA I EUROPA.

Avui al festival de Bayreuth es podrà gaudir d’aquesta gran òpera de Wagner..., acompanyat­s de 33ºC de màxima a l’exterior. La sala de concerts contínua sent la mateixa que la inaugurada per Wagner, lògicament sense aire condiciona­t.

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain