La Vanguardia (Català-1ª edició)

Gavi ja pot signar

El migcampist­a del planter fa 18 anys i rubricarà ben aviat un contracte de llarga durada per ser membre de ple dret del primer equip

- Juan Bautista Martínez

L’aniversari que Gavi celebra avui no és un aniversari qualsevol. Bufa 18 espelmes. A partir d’avui Gavi ja pot votar en unes eleccions, ja pot conduir un turisme i ja... pot segellar el seu contracte de renovació amb el Barça. “Hi ha un marc d’acord. Esperarem que el jugador en tingui 18 per poder firmar un contracte de més de tres anys”. Això va ser el que va afirmar el director de futbol del Barcelona, Mateu Alemany, durant la presentaci­ó de Franck Kessié el 6 de juliol. Va afegir que només quedaven uns serrells pendents per acabar de rubricar la continuïta­t del nano que abans de la majoria d’edat ja va saltar a l’elit amb la seva consolidac­ió al primer equip blaugrana i a la selecció espanyola absoluta.

La legislació de la UEFA, al seu punt 18 apartat 2, li impedia de prolongar, abans dels 18 anys, el compromís contractua­l amb el club més enllà de tres temporades, un temps que les dues parts veien insuficien­t. “Els jugadors menors de 18 anys no poden firmar un contracte de profession­als d’una durada més elevada de tres anys. No s’acceptarà qualsevol clàusula d’un període més llarg”. El nou vincle de Gavi amb el Barça serà per cinc temporades, fins al juny del 2027, i la clàusula de rescissió passarà a ser de 1.000 milions, la mateixa xifra que es va estipular fa uns quants mesos tant per a Pedri com per a Ansu Fati, els altres dos joves capitals de la plantilla blaugrana.

Després de mesos i mesos d’intenses i no sempre fàcils negociacio­ns, el cas està molt a prop d’arribar a la fi, tot i que ahir des del club no estava programat un acte imminent de renovació ni des de l’entorn del jugador se sabien exactament els terminis per segellar la continuïta­t. En tot cas, des de l’entitat s’insisteix que està tot pactat. Des de la part del futbolista s’esperen esdevenime­nts per posar lligar l’operació. Van partir des de posicions molt allunyades pel que fa a salari però després de moltes reunions les posicions es van anar aproximant fins a assolir l’acord marc que va revelar fa un mes Mateu Alemany.

El futbolista sempre ha expressat la voluntat de quedar-se en un club en què va ingressar quan tenia 11 anys procedent del Betis.

Durant tota la temporada passada Gavi va estar jugant amb el dorsal 30, ja que encara era juvenil. Va debutar a les ordres de Ronald Koeman, va disputar 47 partits i va marcar dos gols.

Quan signi passarà a ser membre del primer equip de ple dret i haurà de portar un dorsal entre l’1 i el 25.

En aquest sentit, la sortida de Riqui Puig al Los Angeles Galaxy es va oficialitz­ar ahir. El Barça es guarda una opció de recompra i un 50% d’una futura venda. Deixarà lliure el dorsal 6, un número que li pot anar d’allò més bé a Gavi. Migcampist­a i de la casa. Com al seu dia el seu entrenador, Xavi Hernández, que va portar el 6 durant temporades molt glorioses.

Als despatxos del club es tre

La sortida de Riqui Puig al Los Angeles Galaxy fins al 2025 deixa lliure el dorsal 6, que heretaria Gavi

César Azpilicuet­a s’escapa del radar barcelonis­ta i renova finalment pel Chelsea

balla a tota màquina en espera de saber la resposta de LaLiga a la consulta barcelonis­ta sobre si amb l’activació de tres palanques econòmique­s ja pot inscriure tots els fitxatges. Com va avançar aquest diari, al club li agradaria no haver de vendre més actius aquest estiu, però ho té tot disposat per cedir un altre 24,5% de Barça Studios per 100 milions més. Aquesta nova palanca es posaria en marxa si LaLiga no valida la situació de

financer del club amb la documentac­ió que el Barcelona li va fer arribar dimarts.

Aquest compàs d’espera ha esguerrat la voluntat del club d’incorporar el lateral Azpilicuet­a, que volia tenir el futur arreglat abans de l’inici de la Premier. El navarrès ha decidit finalment renovar pel Chelsea dues temporades. No serà fàcil per al Barça trobar una alternativ­a al mercat.

A la plantilla hi continuen Dest i Sergi Roberto, mentre que Araújo i Koundé poden desplaçar-se al lateral dret. Xavi també treballa com a solució tàctica amb un sistema amb tres centrals. ●

 ?? Michael Reaves / AFP ?? El barcelonis­ta Gavi va disputar 47 matxs amb el seu equip la temporada passada
Michael Reaves / AFP El barcelonis­ta Gavi va disputar 47 matxs amb el seu equip la temporada passada

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain