La Vanguardia (Català-1ª edició)

El xou de Guardiola i Klopp

El Manchester City, defensor del títol, i el Liverpool són els grans favorits del campionat anglès, que arrenca aquest vespre amb un Crystal Palace-Arsenal

- Rafael Ramos

El circ de la lliga més rica i poderosa del món torna aquest vespre a l’escenari, i promet un espectacle encara millor, sota el títol d’El En futbol no se sap mai, però sobre el paper és difícil que ningú qüestioni gaire seriosamen­t l’hegemonia que des de fa anys exerceixen a Anglaterra el Manchester City i el Liverpool.

La potència del campió i subcampió de l’any passat, al final separats només per un punt a la classifica­ció, ja va ser evident dissabte a la Community Shield, en el partit inaugural de la campanya (3-1 per al Liverpool). Els de Guardiola sembla que han fet un magnífic negoci amb l’adquisició del noruec Håland per 60 milions d’euros (una ganga tal com estan els preus al mercat), un davanter centre autèntic que els obre opcions tàctiques que no tenien amb falsos nous. Els citizens han afegit també al seu planter l’argentí Julián Álvarez, el migcampist­a defensiu Kevin Phillips i el porter Stefan Ortega, amb una inversió total en fitxatges de 115 milions d’euros.

Guardiola creu que per mantenir la competitiv­itat és necessària una renovació permanent, i més encara després del desengany de l’eliminació in extremis pel Reial Madrid a les semifinals de l’última Champions, quan ja creia que tenia els dos peus a París. Ha despatxat Gabriel Jesus i Oleksandr Zíntxenko a l’Arsenal per gairebé cent milions d’euros, i l’efervescen­t atacant Raheem Sterling, internacio­nal anglès, al Chelsea per seixanta quilos més amb què ha fet una bona caixa. Adeu també al veterà Fernandinh­o, durant molt de temps pilar defensiu del mig del camp i heroi de l’Etihad.

El Liverpool no ha quedat gaire enrere a l’hora de gastar invertint pràcticame­nt el mateix en les adquisicio­ns de l’uruguaià Darwin Núñez, procedent del Benfica i estrella de la Community Shield, el portuguès del Fulham Fábio Carvalho i Calvin Ramsay (Aberdeen). A canvi s’ha desfet de Sadio Mané, els últims anys membre del trident que formava amb Mo Salah i Roberto Firmino i que ha fet les maletes amb destinació al Bayern. Els pròxims mesos es veurà si els canvis de cromos que han fet Guardiola i Klopp ha servit per potenciar encara més els dos gegants anglesos. Per al Liverpool, que aspirava a quatre trofeus, va ser un gran desengany veure’s privat dels dos més sucosos, la Champions i la lliga, i aquest any vol anar un pas més enllà. Pel que fa al City, la Copa d’Europa –on els seus problemes defensius queden en general més exposats– continua sent la gran assignatur­a pendent.

El Chelsea obre l’era post Abramóvitx, amb nou propietari i una certa turbulènci­a per les exigències de Thomas Tuchel de més reforços a part de Sterling, i per limitacion­s que han quedat en evidència en una derrota per 4-0 contra l’Arsenal en la pretempora­da. El club londinenc s’ha quedat sense Lukaku, Rüdiger i Christians­en, però ahir semblava a punt de tancar el fitxatge de l’exbarcelon­ista Marc Cucurella, del Brighton, per 60 milions. En una temporada, el lateral esquerre, de 24 anys, ha enlluernat a la Premier, i també el City s’havia interessat per ell.

El Tottenham s’ha reforçat amb el davanter centre Richarliso­n (Everton), però el seu gran

 ?? Barc Atkins / Getty ?? Håland, nou davanter del Manchester City, pugna amb l’atacant del Liverpool Firmino
Barc Atkins / Getty Håland, nou davanter del Manchester City, pugna amb l’atacant del Liverpool Firmino

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain