La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’Argentina deixa d’imprimir bitllets per frenar la inflació

- BuEN S AIRES

el nou ministre d’economia de l’Argentina, sergio Massa, s’ha compromès aquesta setmana a deixar d’imprimir diners. L’objectiu és frenar una inflació desenfrena­da.

Massa va presentar el seu full de ruta econòmic després de ser investit pel president Alberto Fernández com el tercer ministre d’economia en un mes. Les mesures de Massa també se centren a impulsar les exportacio­ns, reduir el dèficit fiscal del país i augmentar les decreixent­s reserves del banc central.

Massa hereta l’enorme desafiamen­t de controlar la inflació, que supera un 60% i s’espera que arribi a un 90% a finals d’aquest any. Aïllat dels mercats internacio­nals de capital, el govern de Fernández va recórrer a la impressió de diners per cobrir el seu dèficit fiscal crònic.

“no existeix la màgia”, va dir Massa sense embuts als periodiste­s a Buenos Aires, i va afegir que cal enfrontar la inflació amb determinac­ió.

el govern de Buenos Aires finançarà el seu pressupost reduint el dèficit per mitjà de préstecs privats. el país està consideran­t quatre ofertes de préstec de tres bancs internacio­nals i un fons sobirà, va avançar, sense lliurar una xifra del possible acord.

d’altra banda, Massa llançarà un canvi voluntari de deute local en pesos per bons que vencen els pròxims 90 dies. va dir que ja hi ha un 60% d’“adhesió” al canvi, sense donar més detalls a la roda de premsa.

el govern de la Casa rosada va iniciar converses amb alguns bancs per oferir l’anomenat bo dual per bescanviar títols amb venciments de menys de 90 dies, segons fonts consultade­s. el secretari de Finances, eduardo setti, va oferir el bo dual, un ins

El nou ministre d’Economia, Sergio Massa, anuncia ajustos per intentar quadrar els comptes

trument en què els inversors reben la taxa més alta entre dues opcions al moment del venciment de l’actiu. en aquest cas, una taxa vinculada a la inflació o una taxa vinculada al dòlar.

tot i que poc específic, Massa es va comprometr­e a complir amb la meta de dèficit primari del govern aquest any, un pilar clau del seu programa amb el Fons Monetari internacio­nal (FMi). ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain