La Vanguardia (Català-1ª edició)

Coca-Cola Europacifi­c guanya 675 milions fins al juny, gairebé el triple

La regió Iberia, que inclou Espanya, és la que registra el creixement més gran d’Europa

- REDACCIÓ

Coca-Cola europacifi­c Partners (CCeP) ha aconseguit un benefici de 675 milions d’euros fins al juny, de manera que gairebé ha triplicat la xifra del mateix període de l’any passat, ja que ha crescut un 175%, segons els resultats presentats dijous.

Malgrat la inflació i el context internacio­nal, l’embotellad­ora més gran de Coca-Cola i altres de les seves marques va facturar 8.280 milions d’euros en sis mesos, un 40% més. L’encariment de les peces i els materials es va notar en la seva cadena productiva. els costos operatius també han augmentat, un 30%, fins als 2.025 milions d’euros. en tot cas, el benefici operatiu va créixer fins als 967 milions, un 86% més.

damian gammell, conseller delegat de la companyia, va valorar com a molt positiva l’evolució del negoci. “La clau va ser la contínua recuperaci­ó de restaurant­s, pubs, cafès i bars, una tornada dels viatges i el turisme i un canal domèstic resilient”, va detallar a la nota de resultats.

Per mercats, en el segment iberia, que inclou espanya, Portugal i Andorra, el primer semestre els ingressos augmenten un 28,5%, fins als 1.371 milions d’euros. Ha estat possible gràcies a la recuperaci­ó de les vendes fora de casa, en hotels, restauraci­ó i cafeteries. s’observa sobretot a espanya després de l’aixecament de les restriccio­ns derivades de la pandèmia.

el creixement de la regió iberia és el més elevat entre els mercats europeus, malgrat que el regne Unit la supera en volum de vendes amb 1.463 milions fins al juny, un 22,5% més.

La companyia que presideix l’empresària sol daurella confia a mantenir el pols malgrat el context global. “Continuem confiant en la resiliènci­a de les nostres línies, malgrat un panorama més incert, ateses les condicions macroeconò­miques, la volatilita­t geopolític­a i més inflació”, va assegurar gammell al mateix comunicat. de fet, l’empresa ha millorat les seves previsions d’ingressos i benefici operatiu per a l’exercici. La facturació creixeria un 11%-13% proforma, davant el 8%-10% previst anteriorme­nt, i el benefici creixeria entre un 9% i un 11%, des del 6%-9% anterior.

“Això demostra la fortalesa del nostre negoci”, va plantejar el conseller delegat. els costos per unitat també creixerien, mig punt al 7,5%. Coca-Cola europacifi­c Partners va néixer el 2021 amb la culminació d’un procés de globalitza­ció liderat per la catalana Cobega que primer es va plasmar en la fusió de les set embotellad­ores espanyoles de Coca-Cola per impulsar després una segona integració que va donar lloc a Coca-Cola european Partners el 2015. Amb l’adquisició el 2021 d’Amatil, embotellad­ora amb llicència de la multinacio­nal d’Atlanta per embotellar i vendre a Austràlia, nova Zelanda, indonèsia, Fiji, samoa i Papua nova guinea, es va convertir en l’embotellad­or de Coca-Cola més gran del món i una de les companyies líders a escala mundial al sector de gran consum. ●

 ?? Dani Duch ?? Sol Daurella, presidenta del grup
Dani Duch Sol Daurella, presidenta del grup

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain