La Vanguardia (Català-1ª edició)

El 22@ acapara la inversió en oficines de Barcelona

Madrid es desperta de la letargia amb un creixement d’un 280%

- Pilar Blázquez

el boom del teletrebal­l sorgit durant la pandèmia no ha aconseguit matar l’èxit de les oficines com algú entreveia, sinó que fins i tot les ha revitalitz­at. Cada vegada més els treballado­rs tornen als centres de treball, però és cert que hi van en altres condicions i amb altres necessitat­s. Aquesta adaptació a la feina híbrida, els compromiso­s de sostenibil­itat de les empreses i la necessitat de crear entorns amb capacitat d’atreure talent en un mercat laboral com més va més competitiu són els motors del sector.

Això ha permès impulsar l’activitat al mercat de lloguer i col·locar aquest tipus d’actius immobiliar­is en el focus de la inversió internacio­nal. Al capdavant d’aquest atractiu hi ha el districte barceloní 22@, que els sis primers mesos del 2022 va acaparar un 96% dels 415 milions d’euros que es van invertir en oficines a Barcelona en aquest període, segons les dades de l’informe Figures elaborat per la consultora immobiliàr­ia CBre.

els operadors d’espais de feina flexible van copar un 20% de la contractac­ió i van desbancar el tradiciona­l lideratge del sector tecnològic. Aquest dinamisme ha arribat a permetre que les rendes prime hagin recuperat fins i tot els nivells precovid, fins als 28 euros el metre quadrat al mes en aquesta zona. després d’un any 2021 de boom absolut en la inversió en oficines, el 2022 es caracterit­za per l’èxit dels actius més destacats (bones localitzac­ions, bones qualitats, bones rendibilit­ats). “Comencem a veure signes de polaritzac­ió a la gran majoria de submercats, on els actius que no compleixin amb els criteris de qualitat, esg i localitzac­ió ho tindran més difícil”, assegura Lindy garber, directora d’A&t investor Leasing de CBre Barcelona.

L’èxit de 22@ no ha estat tan potent per permetre que la capital catalana mantingui el lideratge nacional que va ocupar l’any passat i que ha tornat a passar a Madrid. La inversió en la capital d’espanya va créixer el primer semestre un 280%, fins als 541 milions d’euros, la meitat del capital invertit en tot espanya. Al capdavant de la contractac­ió a la capital hi ha el sector financer, atret per rendibilit­ats de 36,7 euros el metre quadrat al mes. “si bé és cert que la ciutat recupera volums més normalitza­ts, també és important destacar la falta encara d’operacions de gran volum. Aquest primer semestre només s’han registrat tres transaccio­ns que superin els 50 milions d’euros, un perfil d’inversió que esperem trobar a la segona meitat de l’any”, explica Miriam goicoechea, directora de research de CBre espanya. ●

Les rendes en actius ‘prime’ han recuperat els nivells precovid a Barcelona amb 28 euros el metre quadrat al mes

 ?? Mané Espinosa ?? Imatge del districte 22@ a Barcelona
Mané Espinosa Imatge del districte 22@ a Barcelona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain