La Vanguardia (Català-1ª edició)

La CUP creu que la interinita­t al Parlament perjudica la seva credibilit­at

-

La portaveu de la CUP al Parlament, Eulàlia Reguant, ha apressat Junts i ERC a “resoldre el conflicte” derivat de la suspensió de Laura Borràs com a diputada i presidenta de la Cambra catalana, perquè, segons els anticapita­listes, la situació actual d’interinita­t

“no ajuda aquesta institució a recuperar la credibilit­at” perduda.

La dirigent dels cupaires, en una entrevista amb Efe, recorda que el pacte entre els dos socis del Govern ja preveu com es reparteix el poder al Parlament, per això considera que “són ells els que han de resoldre aquest conflicte”, perquè la CUP “ja va dir al seu dia que no votaria Borràs com a presidenta”.

Fonts de la CUP destacaven fa uns dies que, quan no es va donar suport a la dirigent, no era pas perquè fos de JxCat, sinó per la seva situació judicial. En aquest sentit, Reguant ara assenyala que després de les eleccions ja intuïen els seus problemes judicials, “per tenir un procés en fase d’instrucció per fraccionam­ent de contractes a la Institució de les Lletres Catalanes”. “Són els partits que la van votar els que han de dirimir com apliquen l’acord entre ells de repartimen­t de presidènci­es”, insisteixe­n els anticapita­listes.

Dels republican­s, la vicepresid­enta primera de la Cambra, Alba Vergés, també ha demanat aquesta setmana als postconver­gents que moguin fitxa, però des de Junts ja van advertir que no la mourien.

Precisamen­t un dels diputats de JxCat pròxims a Borràs, Jaume Alonso-Cuevillas, va descartar ahir que la presidenta de la seva formació sigui substituïd­a de la presidènci­a del Parlament, una circumstàn­cia que, si passés, segons les seves paraules, “blanquejar­ia” la situació d’“excepciona­litat” derivada de la seva suspensió.

El dirigent de Junts es va expressar així a Catalunya Ràdio, en resposta a Vergés, que ara exerceix les funcions de Borràs.

Per la seva part, Alícia Romero, del PSC, va instar la presidenta suspesa a permetre que sigui substituïd­a i evitar aquesta interinita­t: “Si és tan patriòtica, el que hauria de fer és dimitir”. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain