La Vanguardia (Català-1ª edició)

Presó amb fiança per a dos mossos acusats de tortures

- REDACCIÓ

Dos agents dels Mossos d’Esquadra van ser detinguts ahir per la divisió d’Afers Interns (DAI) acusats de detenció il·legal, tortures i lesions en el marc d’una actuació policial duta a terme a finals de l’any passat a Barcelona.

Els agents estaven efectuant tasques de seguretat ciutadana a l’Eixample quan van detenir un home en un bar d’ambient del mateix districte. Segons la Cadena SER, els agents van acudirhi perquè, suposadame­nt, estava provocant enrenous i, després d’arrestar-lo, el van agredir a l’interior del cotxe patrulla, van proferir insults homòfobs contra ell i, en lloc de traslladar-lo a comissaria, el van deixar en un carrer del Raval al crit d’“a veure si et violen”.

Els agents van passar ahir mateix a disposició judicial. El jutjat d’instrucció número 23 de Barcelona va acordar per a tots dos presó provisiona­l eludible amb una fiança de 6.000 euros per tracte degradant, lesions i detenció il·legal. Si paguen la fiança i eludeixen la presó, el jutge els ha imposat una ordre d’allunyamen­t d’un quilòmetre al voltant de la víctima, així com la prohibició de comunicar-se amb ell per qualsevol via. A més, se’ls ha retirat el passaport i els prohibeix sortir del país.

Paral·lelament, la Direcció General de la Policia els ha obert un expedient disciplina­ri i els ha apartat del servei. La divisió d’Afers Interns dels Mossos manté oberta la investigac­ió a quatre agents més que van formar part de la mateixa actuació, ja que van ser diverses les patrulles que van acudir al bar en què es va produir la detenció, tot i que encara es desconeix quin paper van tenir-hi la resta d’implicats. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain