La Vanguardia (Català-1ª edició)

Guia del futbol a la televisió

Movistar Plus+ i Orange ofereixen les grans competicio­ns en una temporada en què DAZN entra en escena amb cinc partits de LaLiga per jornada

- Fra cesc Pui

a temporada 20222023 comença dimecres 10 a Hèlsinki amb la disputa de la Supercopa d’Europa entre el Reial Madrid i l’Eintracht de Frankurt. Els aficionats que vulguin veure els campionats més importants de futbol durant la nova temporada podran continuar veient-los a través de Movistar Plus+ i Orange però, com a novetat aquest any, la plataforma DAZN oferirà cinc partits en 35 de les 38 jornades de LaLiga Santander. Una altra novetat és que LaLiga Smartbank estarà disponible en deu plataforme­s com a mínim, com ara, Amazon Prime Video.

LaLiga va adjudicar el desembre del 2021 els drets de retransmis­sió de la primera divisió per als pròxims cinc anys (fins a la temporada 2026-2027) a Telefónica i DAZN i obria així el futbol al món de l’streaming. Movistar Plus+, la plataforma televisiva de Telefónica, emetrà cinc partits cada jornada i explotarà tres jornades en exclusiva, mentre que DAZN emetrà cinc matxs més per jornada excepte en aquestes tres.

Després d’aquesta adjudicaci­ó de drets, Movistar Plus+ va arribar al març a un acord amb DAZN per poder oferir també els seus cinc partits. Per la seva banda, l’operadora Orange va moure fitxa i va arribar a acords amb Telefónica i DAZN per continuar oferint futbol als abonats com fins ara.

L’operadora continuarà oferint tots els partits de LaLiga sense necessitat de contractar res amb tercers. La companyia ofereix diferents mòduls de futbol amb diferents preus i ofertes perquè els abonats puguin triar entre accedir només a les competicio­ns domèstique­s (LaLiga Santander i LaLiga SmartBank), les europees (Champions League, Europa League i Conference League) o totes més la Bundesliga alemanya i la Sèrie A italiana.

Després de l’acord amb Telefónica i DAZN, l’operadora francesa repeteix com a única alternativ­a a Movistar Plus+ per veure tot el futbol des que Vodafone va renunciar al futbol perquè considerar que el preu era desorbitat. Orange també ofereix diferents paquets perquè l’abonat triï si vol veure tot el futbol o només unes competicio­ns.

Per veure futbol al marge de Mo

vistar Plus+ i Orange, aquesta plataforma de streaming ofereix tres plans de subscripci­ó. El nou pla DAZN Total suma els cinc partits per jornada i els resums de tots els matxs al contingut actual (Formula, MotoGP, EuroLeague, Premier League...) per 19,99 €/mes (subscripci­ó anual amb pagament fraccionat) o 24,99 €/mes (subscripci­ó mensual). El pla vigent fins al juliol, sense accés a LaLiga, ara es diu DAZN Essencial i manté el preu de 12,99€/mes. La tercera opció és el pla DAZN LaLiga per 18,99 €/mes, que només inclourà els continguts de LaLiga.

LP F

El nou format de comerciali­tzació en règim de no exclusivit­at dels drets televisius de la LaLiga SmartBank ha permès que els partits de la segona categoria del

v P

 ?? FREDERIC J. BROWN / AFP ?? Lewandowsk­i liderant una jugada d’atac en l’amistós contra el Reial Madrid a Las Vegas
FREDERIC J. BROWN / AFP Lewandowsk­i liderant una jugada d’atac en l’amistós contra el Reial Madrid a Las Vegas

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain