La Vanguardia (Català-1ª edició)

Festa llatina a Cap Roig

El colombià Camilo posa a ballar el públic del festival de Calella de Palafrugel­l amb el seu ritme contagiós

- 2 ngni l ia llrr

El Festival de Cap Roig va viure ahir a la nit una intensa festa llatina gràcies al cantant i compositor colombià Camilo, que amb el seu ritme contagiós i les lletres enganxoses de les seves cançons va posar a ballar el públic des del primer moment. L’actuació de Camilo suposava la segona onada del desembarca­ment del nou i vibrant pop colombià al certamen de Calella de Palafrugel­l, i en espera del que faci Morat el 14 d’agost (de moment, les entrades ja estan esgotades), els dos primers assalts han estat uns èxits rotunds. Va triomfar, i de quina manera, Sebastián Yatra en la inauguraci­ó del festival, i va triomfar ahir a la nit Camilo, que va saber transmetre des de l’escenari la mateixa naturalita­t i bon rotllo que caracterit­zen les seves habituals aparicions a la xarxes socials, i els videoclips de les seves cançons, que han contribuït de manera important a la seva popularita­t, malgrat que el primer àlbum en solitari és del 2020.

Acompanyat per un grup de músics que van saber comunicar sobretot intensitat i ritme, però també sensibilit­at i dolçor quan convenia, i amb el suport d’imatges projectade­s en una pantalla, Camilo va repassar durant prop de dues hores alguns dels millors temes de la seva trajectòri­a. Mentre prepara un nou disc, De adentro pa’ fuera, de què també va avançar algunes cançons i que té intenció de publicar aquest mateix any, va recordar els seus treballs anteriors, Por primera vez (2020) i Mis manos, l’àlbum del 2021 amb què va aconseguir quatre premis Grammy llatins.

Així, al recinte del festival de Cap Roig van sonar temes tan populars com Kesi, Ropa cara, Favorito, Manos de tijera, Millones o Vida de rico... corejats pels seguidors més fidels de Camilo, que encomana, com les seves cançons, optimisme, ganes de viure i felicitat. Les seves lletres sentimenta­ls però amb ritme càlid l’han convertit, malgrat una trajectòri­a no gaire llarga, en un dels artistes més populars del moment, a què contribuei­x, per descomptat, el seu ús intel·ligent de les xarxes socials i una habilitat especial a l’hora de crear videoclips, com el de la cançó Pegao.

Camilo, a més, busca la complicita­t dels seus fans i hi comparteix detalls de la seva vida privada, i per això un altre dels moments àlgids de la nit va ser, en els bisos, quan va interpreta­r Índigo, la cançó que ha dedicat a la filla que va tenir a l’abril amb l’actriu i cantant veneçolana Evaluna Montaner que va aparèixer a la meitat del concert sobre l’escenari de Cap Roig per cantar amb la seva parella Por primera vez i Machu Picchu. Amb l’aspecte bohemi, el caracterís­tic bigoti, l’aparent despreocup­ació i el contagiós entusiasme, Camilo busca (i troba) la proximitat amb els seus seguidors, a qui des de l’escenari dedica molts comentaris durant tot el recital. “Molen molt”, va dir referint-se al públic, mentre assegurava que era tot el que sabia en català i prometia que la pròxima visita n’hauria après més.

Al final, ovació de gala per a Camilo i segon èxit rotund del nou pop colombià a Cap Roig; diumenge que ve, amb Morat, tercer i definitiu assalt. Almenys aquest estiu. ●

La seva dona, l’actriu i cantant veneçolana Evaluna Montaner, va pujar a l’escenari per cantar dos temes amb ell

 ?? MaR   Ran / nord media ?? L’intèrpret ahir a la nit durant un moment de l’actuació
MaR Ran / nord media L’intèrpret ahir a la nit durant un moment de l’actuació

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain