La Vanguardia (Català-1ª edició)

La quarta palanca i alguna cosa més

Laporta confia a inscriure els fitxatges, però LaLiga entén que amb les operacions que s’han fet no n’hi ha prou

- Juan Bautista Martínez

Va presumir dels fitxatges que va fer. Es va felicitar per la gestió de la seva junta directiva els últims mesos. Va subratllar que el club ha sortit de l’hospital. I es va mostrar totalment confiat en el fet que LaLiga donarà el vistiplau a les operacions del Barça i acabarà accedint a la inscripció de tots els reforços barcelonis­tes, així com dels renovats Sergi Roberto i Ousmane Dembélé. Joan Laporta va ser ahir un cicló, però al Barcelona encara li queda feina per fer perquè la patronal permeti que tots els seus futboliste­s participin des de la primera jornada.

El Barcelona entén que amb la cessió d’un 25%, en dues operacions o palanques, dels drets de televisió per als pròxims 25 anys al fons d’inversió Sixth Street, per 667 milions, i amb la venda d’un 24,5% de la seva divisió audiovisua­l Barça Studios a l’empresa Socios.com, per 100 milions, ja compleix amb els requisits d’inscripció de LaLiga. Però l’organisme presidit per Javier Tebas afirma que amb les tres palanques activades no n’hi ha prou i que el club haurà de recórrer a una quarta palanca i alguna cosa més perquè tot estigui en regla abans del 13 d’agost, dia que l’equip comença el campionat.

El Barça no ho veu així (entén que LaLiga és jutge i part) però com que la patronal és la que ha de donar el vistiplau, la junta directiva va aprovar dimarts vendre un altre 24,5% de Barça Studios per 100 milions més. En aquest sentit, el club negocia amb tres empreses (un és Socios.com) i, tret d’un gir copernicà, haurà d’oficialitz­ar aquest acord per tirar endavant les inscripcio­ns. Però potser amb això tampoc no n’hi haurà prou i ho haurà de combinar amb les sortides de futboliste­s o amb rebaixes salarials. Ja s’ha reunit amb Busquets i Piqué perquè acceptin cobrar menys i espera el mateix, o un traspàs, de Frenkie de Jong.

Laporta creu que tot se solucionar­à. “Hem treballat per inscriure els jugadors, hem treballat molt i bé per satisfer els requisits. Si fa falta fer una altra operació, la farem, però hem presentat els documents. És una decisió de LaLiga, estem confiats a poder inscriure’ls”, va assenyalar el president.

Laporta va aplaudir les gestions de la seva junta. “Aquests dos mesos hem fet operacions per 868 milions d’euros (el president va explicar aquí això d’extreure la quarta palanca, l’altre 24,5% de Barça Studios, ja aprovada però no pas activada). Tenim el balanç sanejat, i el compte de resultats, també. Hem fet un gran esforç. Estic molt satisfet de com s’ha treballat per sanejar l’entitat i tenir el joc net necessari per inscriure tots els jugadors. Hem venut uns actius, però amb un risc controlat”, es va esplaiar.

L’alegria de Laporta contrastav­a amb la seva tristesa de fa un any, quan va haver d’anunciar l’adeu de Lionel Messi. “Va ser una situació que no volíem pas, però estem capgirant una situació molt difícil. Estem cada vegada més sanejats i hem sortit de l’hospital”. Segons Laporta, el club va encarrilat pel camí de la recuperaci­ó. “Per això se m’ha vist tan content, perquè ho estic, com els culers”. Sempre positiu, i en espera de més fitxatges, com ara el de Marco Alonso. ●

El Barça creu que ja compleix amb tots els requisits, però la patronal no ho veu així

El club negocia amb tres empreses la venda per 100 milions d’un altre 24,5% de Barça Studios

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain