La Vanguardia (Català-1ª edició)

Amazon adquireix el fabricant de l’aspirador Roomba per 1.620 milions

La compra d’iRobot suposa la quarta operació més gran que du a terme la multinacio­nal

- REDACCIÓ

Amazon comprarà iRobot, fabricant de la popular aspiradora Roomba, per 1.650 milions de dòlars, uns 1.620 milions d’euros al canvi actual, segons va anunciar ahir el gegant del comerç electrònic. L’empresa pagarà 61 dòlars l’acció, amb una prima d’un 22% sobre la cotització actual dels títols d’iRobot, que es van disparar un 20% en obrir el mercat.

Es tracta de la quarta adquisició més gran que duu a terme la multinacio­nal del comerç electrònic. Se situa al darrere de la compra de Whole Foods per 13.500 milions d’euros; l’absorció dels estudis cinematogr­àfics MGM, per 8.300 milions, i la recent adquisició de l’empresa de telemedici­na One Medica per 3.400 milions.

L’operació es farà en efectiu i inclou el deute que arrossega la companyia. Els termes acordats suposen valorar l’empresa en uns 1.700 milions de dòlars, segons informa Bloomberg.

La compra vol “inventar formes que facin que la vida dels clients sigui més fàcil i agradable”, va declarar Dave Limp, vicepresid­ent sènior d’Amazon Devices. Per exemple, incrementa­nt les sinergies entre els sistemes de veu Alexa i el control dels aparells.

“Durant molts anys, l’equip d’iRobot ha demostrat la capacitat per reinventar la manera com les persones netegen amb productes que són increïblem­ent pràctics i enginyosos”, va afirmar Limp. iRobot brinda a Amazon un nom familiar als dispositiu­s de neteja de la llar, que poden donar-li un avantatge sobre els seus propis dissenys.

iRobot va ser una de les empreses que va veure un augment en les vendes durant la pandèmia, ja que les famílies que estaven confinades a casa van buscar solucions per mantenir les seves llars netes. Però, com molts després de l’era covid, iRobot ha vist com disminuïa la demanda, i els seus últims comptes quedaven per sota de les previsions dels analistes. Les seves accions queien un 24% des de començamen­t d’any abans d’anunciar-se l’operació.

El tancament de la transacció està subjecte a les condicions habituals, incloent-hi l’aprovació per part dels accioniste­s d’iRobot i les pertinents autoritzac­ions regulatòri­es, segons va informar l’empresa, que va assenyalar que una vegada completada l’operació, Colin Angle continuarà com a conseller delegat d’iRobot. “Amazon comparteix la nostra passió per crear innovacion­s que permetin a les persones fer més a casa, i no puc pensar en un lloc millor perquè el nostre equip continuï amb la missió”, va assenyalar el directiu. ●

El gegant del comerç electrònic vol augmentar les sinergies amb l’assistent virtual Alexa

 ?? Elise Amendola / AP ?? El robot aspira de manera automàtica
Elise Amendola / AP El robot aspira de manera automàtica

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain