La Vanguardia (Català-1ª edició)

Anglès a l’escola i en línia

Bekith factura 3,5 milions d’euros i ocupa 250 persones amb serveis d’anglès extraescol­ar per a escoles

- Blanca Gispert

L’aprenentat­ge d’anglès continua sent una de les assignatur­es pendents del sistema educatiu espanyol. Per això, des de fa anys, han proliferat acadèmies per reforçar l’aprenentat­ge de l’idioma. A Barcelona una de les empreses pioneres que ha ofert aquest servei és Bekith, fundada el 1982 per l’empresari argentí Carlos Gerardi.

El negoci va començar oferint cursos d’anglès convencion­als, però amb els anys es va especialit­zar a cobrir les necessitat­s dels nens a través d’escoles i casals d’estiu. “Ens vam adonar que la franja d’edat de tres a deu anys no estava tan coberta com la dels adults. Vam començar a Barcelona, buscant com a possibles clients escoles públiques i privades. El meu pare, Carlos Gerardi, també va expandir el negoci en unes quantes ciutats de la resta d’Espanya, a través d’una altra empresa independen­t”, comenta el fill, Carlos Gerardi, que es va quedar amb el negoci de Bekith a Catalunya.

Arran del confinamen­t imposat durant la pandèmia del coronaviru­s, la companyia barcelonin­a va adaptar les classes presencial­s al format en línia i aquesta aposta li va permetre augmentar els ingressos malgrat la crisi.

“Actualment prestem serveis en 60 centres educatius: un 35% són públics, i la resta, privats. La facturació de l’any passat va arribar a un total de 3,5 milions d’euros, i l’ebitda (benefici brut), a més d’un 10%”, apunta el propietari del negoci, que aquest any preveu impulsar les vendes fins als 4,5 milions d’euros.

Gerardi explica que, a través de la nova formació en línia, Bekith ha pogut créixer fora de Catalunya. “Tenim al voltant de 1.200 alumnes al País Basc i, pròximamen­t, preveiem arribar a la Comunitat Valenciana, Madrid i les Balears. Els centres físics que va obrir el meu pare a la resta d’Espanya van tancar tots, llevat d’un, que continua operatiu a Galícia”, explica el propietari.

Amb un equip de 250 persones (un 80% són professors), Bekith afronta els pròxims anys amb previsions de creixement a través d’una nova aposta de negoci. “No hem col·laborat mai amb acadèmies, però en un futur m’agradaria obrir centres propis a les ciutats on operem”, diu el propietari.

Paral·lelament, Gerardi participa en el negoci de l’empresa de restauraci­ó Nueve Reinas, que controla quatre restaurant­s de menjar argentí a Barcelona. El negoci factura al voltant de set milions d’euros i està dirigit pel seu germà, Adrián Gerardi, amb dos socis més. ●

Vueling i CC.OO., amb la ● intervenci­ó del Servei Interconfe­deral de Mediació i Arbitratge (SIMA), han pactat un increment salarial consolidat d’un 6,5%, correspone­nt a l’IPC del 2021, per als tripulants de cabina (TPC). Amb això s’han desconvoca­t les pro

L’empresa confia a créixer fora de Barcelona arran de l’aposta en línia durant la pandèmia

L’aerolínia i CC.OO. acorden una alça salarial d’un 6,5% per als tripulants de cabina

testes previstes a partir del 15 d’agost. CC.OO. va atribuir l’acord a l’“èxit” de la manifestac­ió del 2 d’agost i va informar que l’increment salarial s’aplicarà a les taules salarials del 2021 i garanteix l’equitat amb la resta de col·lectius i el pagament dels retards. / Efe

 ?? B ?? Carlos Gerardi, propietari de la companyia barcelonin­a
B Carlos Gerardi, propietari de la companyia barcelonin­a
 ?? Gemma Sánchez / ACN ?? Els treballado­rs de Vueling es van manifestar el 2 d’agost
Gemma Sánchez / ACN Els treballado­rs de Vueling es van manifestar el 2 d’agost

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain