La Vanguardia (Català-1ª edició)

Retirats lots de gelats d’Aldi, Lidl i Mercadona amb “cossos estranys”

- Madrid

Les cadenes de supermerca­ts Aldi, Lidl i Mercadona han retirat diferents lots de gelats de les seves marques perquè s’hi han detectat “cossos estranys”, possibleme­nt fragments de bastons de fusta. L’Agència Espanyola de Seguretat Alimentàri­a i Nutrició (Aesan) va informar ahir que havia emès una alerta alimentàri­a després d’haver rebut una notificaci­ó de les autoritats sanitàries de Catalunya a través del Sistema Coordinat d’Intercanvi Ràpid d’Informació. En diverses referèncie­s de gelats de les marques Aldi, Lidl i Hacendado s’hi han trobat “cossos estranys”, per aquest motiu les empreses estan retirant aquests productes.

Els gelats afectats són els Gelatelli 7X75 Eclipse de Lidl; Espiral 7X75 N/V/FR d’Hacendado, Chupy Fresh FRE/LIM

MPK7 d’Aldi, i Chupy Cola/ VLLA/FRESA MPK7 d’Aldi. L’Aesan recomana a les persones que tinguin a casa aquests productes inclosos en l’alerta que s’abstinguin de consumirlo­s i els tornin al punt de compra.

La informació ha estat traslladad­a a les autoritats competents de les comunitats autònomes perquè es verifiqui la retirada d’aquests articles dels canals de comerciali­tzació.

Aldi va informar immediatam­ent als seus clients, a través de la pàgina web, que havia tret totes les unitats del Chupy Fresh dels establimen­ts, tant els de gust de maduixa i llimona com els de cola, maduixa i vainilla, a causa de la possible presència de trossos de fusta. Fonts de l’empresa van afirmar a Efeagro que han demanat als seus consumidor­s que tornin l’article en qualsevol de les botigues de la cadena, on se’ls reemborsar­à l’import, fins i tot sense presentar el tiquet. Per la seva banda, fonts

Catalunya va donar l’avís i Consum va activar l’alerta quan va trobar-hi fragments de fusta

de Lidl van precisar que, quan van ser informats pel seu proveïdor, Lacrem, de la possible presència de fragments de fusta als gelats Eclipse de la marca Gelatelli, van procedir a retirar de seguida, de manera preventiva, l’article de les botigues. Van precisar, a més, que cap altre producte d’aquesta marca no està afectat per l’alerta.

Segons fonts de Mercadona, Lacrem, que també és el seu proveïdor, els va comunicar el 29 de juliol que procedissi­n a retirar, de manera voluntària i per principi de precaució, el gelat espiral pack 7 de la marca Hacendado per la possible presència de trossos visibles. Mercadona assegura que aquell dia va retirar tots els lots del producte dels seus supermerca­ts i ha demanat igualment disculpes pels inconvenie­nts causats. També ha afegit que als clients que vulguin tornar aquest gelat se’ls reintegrar­à l’import a la seva botiga més pròxima. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain