La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’estratègia tecnològic­a per matar el taxi

- Francesc Peirón

El món del taxi està en ple declivi a Nova York, reflex fidel del que passa a les grans metròpolis dels Estats Units. Aquest és el país que, amb el cervell de Silicon Valley, es va inventar els coneguts VCT que han transforma­t la manera de desplaçar-se a les ciutats.

Com passa amb molts altres productes, hi ha hagut una sinècdoque i es fa servir el terme Uber per donar nom a tot el sector encara que hi hagi altres apps.

A Nova York s’ha convertit en la cosa més comuna dir que algú agafa un Uber. L’expansió ha estat prodigiosa i un veritable turment per als conductors dels cotxes grocs de pel·lícula, la flota dels quals s’ha vist reduïda de manera important els últims anys. Això és el capitalism­e i és qüestió de demanda. Si s’observen les cues d’espera als aeroports de JFK o LaGuardia se certifica la puixança

dels cotxes de lloguer amb conductor.

Tot va començar fa una desena d’anys com una qüestió de comoditat –s’evitava el destorb de calcular propines– i per unes tarifes més que assequible­s davant uns taxis que cada dia eren més cars. No ens oblidem l’amabilitat, en general molt superior als Uber o Lift.

A la Gran Poma la seva expansió es va veure impulsada per una qüestió conjuntura­l. A partir de mitjans de la dècada passada, un transport com el metro, vital i clau per al funcioname­nt de la ciutat, va començar a estar farcit d’avaries i retards. Molts ciutadans, perla necessitat d’arribar a la feina o a la cita amb el metge, van optar per recórrer a les aplicacion­s, que garantien ser a l’hora, mentre que era impossible trobar un taxi per l’auge de viatgers.

A l’ombra de l’expansió del transport alternatiu hi va haver un tràgic resultat. La indústria del taxi va resultar ruïnosa per a molts conductors que havien invertit fins a un milió de dòlars pel “medalló”, com es coneix la llicència, i el seu valor havia caigut a 200.000 dòlars. Entre el 2018 i el 2019 es van suïcidar vuit taxistes a Nova York.

I va arribar la pandèmia. Des d’aleshores, Uber ha apujat els preus de manera espectacul­ar. Ja no és barat, però la competènci­a ha minvat. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain