La Vanguardia (Català-1ª edició)

Les obres dels eixos verds ja tallaran el pas de cotxes

La nova configurac­ió de trànsit prevista a l’Eixample s’activarà el 16 d’agost amb l’inici de les feines

- DaviD Guerrero

Encara falten uns quants mesos perquè els carrers Consell de Cent, Girona, Rocafort i Comte Borrell llueixin la seva nova imatge, però els canvis en la mobilitat són imminents. Es notaran des del mateix moment que comencin les obres, dimarts vinent 16 d’agost, quan es començarà a aplicar la configurac­ió de la mobilitat tal com quedarà quan la transforma­ció sigui definitiva.

A partir d’aleshores, els cotxes ja no podran circular per aquests quatre carrers com fins ara. Els que hi accedeixin amb cotxe hauran de girar a les cruïlles indicades amb el nou esquema de superilla aplicat en aquests eixos, de manera que ja serà impossible recórrer els quatre carrers en qüestió de cap a cap. Només podran ferho els que vagin als aparcament­s, així com els vehicles d’emergèncie­s i els serveis com les tasques de càrrega i descàrrega. Per als que gaudeixin de l’exempció, hi haurà sempre un carril disponible als carrers afectats.

En cadascun s’hi treballarà per meitats (o a la banda mar o a la banda muntanya) perquè els vianants disposin sempre d’una vorera disponible per poder-s’hi moure. A més a més, el nou esquema de trànsit també fa desaparèix­er els carrils bici de Consell de Cent i Girona, tot i que els ciclistes podran continuar circulant pels trams centrals dels dos carrers, igual que quan s’acabin les obres, sempre que respectin la prioritat dels vianants.

Els canvis s’aplicaran totalment amb l’inici d’obres, ja que s’han planificat de tal manera que es duran a terme simultània­ment en diferents punts.

Atès que afecten una àrea molt gran, l’Ajuntament recomana que durant les primeres setmanes d’obres tots els que es moguin per la zona ho facin amb planificac­ió i assumint que trigaran més fins que s’hagin fet als nous itineraris i girs habilitats.

Durant les últimes setmanes s’han estat duent a terme les feines prèvies per ressituar les zones de càrrega i descàrrega que es veuran afectades. També s’han modificat ubicacions de les places per a persones amb mobilitat reduïda i s’han ressituat les estacions de Bicing i les places d’estacionam­ent de motos i bicis. ●

 ?? Biruel nCSzPlez h otCCAiSr ?? La senyalitza­ció ja adverteix de canvis a partir de dimarts que ve
Biruel nCSzPlez h otCCAiSr La senyalitza­ció ja adverteix de canvis a partir de dimarts que ve

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain