La Vanguardia (Català-1ª edició)

Les obres de la Sagrera obliguen a tallar la línia de Granollers tres mesos

- D. Guerrero

Els usuaris de la línia de Granollers podran viatjar de franc als Rodalies a partir de l’1 de setembre, però 17 dies després la cosa es complicarà una mica, ja que s’interrompr­à la circulació de les línies R2 i R11 entre les estacions de Passeig de Gràcia i de Sant Andreu Comtal. El tall durarà gairebé tres mesos, fins al 10 de desembre, i permetrà a l’administra­dor d’infraestru­ctures ferroviàri­es (Adif) fer un altre salt endavant a les obres de la futura estació central de la Sagrera.

Durant les setmanes sense servei, els operaris faran la connexió de les vies de tren que travessen la planta baixa de la Sagrera amb les de la nova estació de Sant Andreu Comtal i la resta del traçat ferroviari. Quan s’acabin els treballs en aquest punt, es podrà inaugurar el modern edifici, encara en construcci­ó, que agafarà el relleu d’una de les estacions més antigues d’Espanya. Els trens s’aturaran a Sant Andreu a partir de llavors. No passarà el mateix a la Sagrera, per on començaran a circular des d’aleshores, però continuara­n circulant sense aturada, igual que els trens de la línia del Maresme des de fa gairebé dos anys.

Renfe ha preparat un pla alternatiu de transport que inclou un servei de bus llançadora els dies feiners entre Sant

Andreu i la Sagrera-Meridiana, però només entre les sis i les deu del matí i des de les quatre de la tarda fins a les vuit del vespre. La resta del dia i els caps de setmana es derivaran els viatgers a la línia 1 del metro, que té una parada a prop de l’estació de Sant Andreu Comtal.

Els viatgers de Granollers­Centre també disposaran d’autocars directes a la Sagrera-Meridiana en hora punta al matí i al recorregut invers a la tarda. Aquest sí que es mantin

Els viatgers es desviaran al metro a Sant Andreu i a un servei de bus alternatiu

drà operatiu els caps de setmana i dies festius.

El cap de setmana del 17 i 18 de setembre, quan es comencin les obres, el tall s’ampliarà de Sant Andreu fins a Montcada i Reixac, també amb un servei alternatiu de bus. El mateix passarà del 3 al 10 de desembre, per poder acabar les últimes i definitive­s desviacion­s de vies.

De retruc, la línia del Maresme, l’R1, es veurà afectada un cap de setmana de cada mes. En aquests talls puntuals, el seu servei s’acabarà a Badalona. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain