La Vanguardia (Català-1ª edició)

Marcats per l’èxit de ‘Grease’ La majoria dels actors de la pel·lícula han tingut unes carreres discretes

-

“Estimadíss­ima Olivia, vas fer les nostres vides molt millors. T’estimo molt. Ens veurem al camí i tornarem a estar tots junts. Teu des del primer moment que et vaig veure i per sempre! El teu Danny, el teu John!”, ha escrit John Travolta al seu perfil d’Instagram, on ha lamentat la mort de la cantant i actriu Olivia Newton-John, dilluns, als 73 anys, a causa d’un càncer de mama detectat fa dues dècades.

Travolta diu “tornarem a estar tots junts”, en una clara referència a la cançó We go together (Nosaltres anem junts), una promesa d’amistat que canten els deu estudiants de l’institut Rydell al final de la pel·lícula musical Grease. Des que es va estrenar, el 1978, aquesta història d’amor juvenil entre el rebel Danny i la dolça Sandy l’últim curs d’institut als anys cinquanta ha enamorat diverses generacion­s per la música, els balls i l’estètica.

Grease va llançar a la fama els dos protagonis­tes, John Travolta (68) i Olivia Newton-John. Ell ha mantingut la seva carrera amb títols d’èxit com Pulp fiction, però cap ha estat comparable amb

Grease. La seva dona, Kelly Preston, va morir de càncer fa dos anys, i van tenir tres fills, el primer dels quals va morir el 2009 d’una rara malaltia. L’australian­a, per la seva part, després de diversos fracassos a la pantalla gran, es va centrar en la música i en la lluita activa per aconseguir fons contra el càncer de mama. Té una filla del seu primer matrimoni, i des del 2008 estava casada amb l’empresari John Easterling.

De totes maneres, la resta de l’elenc de Grease no van tenir la mateixa sort, i durant tots aquests anys han treballat de secundaris, principalm­ent a la televisió, i han gaudit de la fama en els nombrosos retrobamen­ts organitzat­s per celebrar els diferents aniversari­s de l’estrena de la pel·lícula el 1998, el 2002, el 2011 o el 2018.

Jeff Conaway, Kenickie, el líder dels T-Birds, era el protagonis­ta masculí de Grease al teatre, però quan va passar al cinema van triar Travolta per al paper de Danny i ell va interpreta­r el seu millor amic. Després de l’èxit del film, va protagonit­zar la sèrie de televisió Taxi i va ser nominat dues vegades als Globus d’Or. Però les seves addiccions a les drogues i l’alcohol van posar fi a la seva carrera i la seva vida el 2011, mesos abans de fer 60 anys. Va estar casat amb Rona, germana d’Olivia NewtonJohn.

Michael Tucci (76), que va interpreta­r en Sonny, va participar com a convidat en populars sèries com Vacaciones en el mar, Cagney y Lacey i MacGyver. Va formar part del repartimen­t de Diagnóstic­o: Asesinato, que protagonit­zava Dick van Dyke, i va treballar al cinema amb Johnny Depp i Penélope Cruz a Blow.

El personatge d’en Doody el va interpreta­r Barry Pearl (72). Després de la pel·lícula el seu rostre va ser habitual a la televisió a Los vigilantes de la playa, Los problemas crecen, Sensación de vivir, S’ha escrit un crim, Falcon Crest, Canción triste de Hill Street, Urgencias o Mentes criminales, malgrat que últimament està més centrat a impartir classes d’interpreta­ció. I Kelly Ward (65), que era el ros Putzie, va deixar la interpreta­ció aviat, i des d’aleshores treballa darrere de les càmeres com a actor de doblatge del cinema d’animació, escriu guions i produeix.

La carrera de les noies, les Pink Ladies, ha estat semblant a la dels seus companys de repartimen­t a

La protagonis­ta Sandy Olsson. Putzie. Jan. Rizzo, la líder de les Pink Ladies; més tard a protagonit­zar !l ala oeste de la "asa #lan$a% am& 'artin S(een. )oody. *ren$(y, aspirant a perru+uera i la millor aliada de la Sandy. Sonny La,ierri. La se-i 'arty 'aras$(ino. .eni$kie 'urdo$(, el líder dels ,/#irds i el millor ami$ d%en )anny. !l protagonis­ta )anny 0uko. 1in$e *ontaine, el presentado­r. L%animadora Patty. L%estudi2s !ugene. !l dire$tor de la $inta.

12 *4:an 1. =ran,ie >valon.

L%3ngel de la *ren$(y

 ?? BS Photo Archive / Getty ?? 1 Olivia Newton-John. 1 2i+hael 34++i.
18 John 3ravolta. 13. 9ddie Dee;en. 2 Kelly Ward. 5 Dinah 2ano66. 3Jamie Donnelly. . /arry 0earl.
11 9dd /yrne:. 14 <andal Klei:er.
BS Photo Archive / Getty 1 Olivia Newton-John. 1 2i+hael 34++i. 18 John 3ravolta. 13. 9ddie Dee;en. 2 Kelly Ward. 5 Dinah 2ano66. 3Jamie Donnelly. . /arry 0earl. 11 9dd /yrne:. 14 <andal Klei:er.
 ?? Ro  G  e   / Getty ?? /4+,ner.
Ro G e / Getty /4+,ner.
 ?? ?? 4 *to+,ard Channin-. 6 Didi Conn.
7 Je66 Conaway.
4 *to+,ard Channin-. 6 Didi Conn. 7 Je66 Conaway.
 ?? Imdb ??
Imdb
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain