La Vanguardia (Català-1ª edició)

La gimcana fulmina la regidora de joventut de Vilassar

Montse Gual dimiteix per l’allau de crítiques a l’activitat

-

L’allau de crítiques i les investigac­ions obertes per diferents instàncies sobre la polèmica gimcana amb proves de caràcter sexual per a nens i adults ha arrossegat la regidora de Joventut de Vilassar de Mar. Montse Gual, que ocupa la quarta tinença d’alcaldia i també és responsabl­e de les àrees de participac­ió ciutadana, igualtat i transparèn­cia, renunciarà al càrrec al ple municipal del setembre, segons va anunciar ahir l’Ajuntament, d’Esquerra Republican­a.

La “renúncia voluntària”, precisa el Consistori, ha arribat cinc dies després que La Vanguardia revelés els detalls de la gimcana celebrada el 22 de juliol. En conversa telefònica amb aquest diari, Gual va lamentar allò que defineix com a “linxament” a què ha estat sotmesa a les xarxes socials. El cas ha provocat alarma social a la localitat i la indignació ha transcendi­t amb escreix el llindar municipal.

L’Ajuntament matisa que la regidora desconeixi­a les proves que havien de dur-se a terme i assumeix “la responsabi­litat de no haver reclamat la informació de les activitats i, per tant, de la falta d’informació als participan­ts i als pares i mares dels menors que van concursar”. Altre cop, com en el comunicat de divendres passat, s’admet com a únic error la falta d’informació, no el contingut de la gimcana –oberta a persones d’entre 12 i 30 anys–, que va incloure simulacion­s de fel·lacions o de postures sexuals, en un context suposadame­nt lúdic, que els organitzad­ors consideren activitats formatives en matèria de sexualitat i afectivita­t.

Addicional­ment, a l’Instagram del servei de Joventut municipal s’hi van publicar fotografie­s de menors –eliminades l’endemà que La Vanguardia publiqués aquesta informació–, entre les quals una nena que en el moment dels fets tenia 11 anys, durant la gimcana.

Els pares afectats afirmen que les responsabi­litats no s’acaben amb la renúncia de la regidora. “I l’alcalde, que no ha dit res, i el tècnic de Joventut que era present a la gimcana? Nosaltres continuare­m assenyalan­t-ne els responsabl­es”, afirma una mare. Un grup de progenitor­s està planifican­t accions judicials contra el Consistori perquè entén que hi ha hagut una vulneració dels drets dels menors. Insisteixe­n en la sospita que hi pugui haver “enregistra­ments circulant per xarxes de pederàstia”.

En aquest sentit, el Síndic de Greuges i la direcció general d’Atenció a la Infància i la Joventut, dependent del Departamen­t de Drets Socials, han demanat informació al Consistori sobre una activitat que, segons admet l’Ajuntament, ha tingut errors de gestió i ha ocasionat “malestar i incomodita­ts en les famílies”. Montse Gual s’ha compromès a donar resposta a tots els requerimen­ts que sol·licitin les institucio­ns públiques. ●

L’Ajuntament només admet un error en la informació als pares, no pas en les proves de contingut sexual

 ?? Agènciei dn Vilassar dn Mar ?? Òrgans sexuals modelats amb plastilina, una de les activitats de la gimcana
Agènciei dn Vilassar dn Mar Òrgans sexuals modelats amb plastilina, una de les activitats de la gimcana

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain