La Vanguardia (Català-1ª edició)

“No busco la perfecció en la música i el text, sinó la veritat i l’autenticit­at”

- A S n r > > i ?

22/VIII

$ (++( :(33 $#

23/VIII

Quan el va preparar?

El 2020, just abans de la covid. Va ser una iniciativa absolutame­nt meva: vaig fer totes les investigac­ions i la recerca de tots aquests tresors de compositor­s molt coneguts i d’altres de desconegut­s. El vam estrenar la primavera de l’any passat.

Quan interpreta una obra com aquesta, una sèrie de lieder que conviden a la reflexió i només amb piano, quin tipus de reacció sol veure entre el públic?

Depèn molt del país on cantes. Hi ha gent extremamen­t involucrad­a que es posa a plorar després de sentir les cançons. L’experiènci­a que he tingut a Espanya, a Madrid el novembre passat, en aquest aspecte diria que és bastant única. Normalment parlo una mica abans de cantar cadascun dels capítols o després d’alguna cançó, en to metafísic i espiritual, i a Espanya ha estat l’únic lloc on el públic ha aplaudit just després. Em va sorprendre, però també vaig veure que havien entès la intenció de les meves paraules, sobre el moment de crisi que vivim com a humanitat i que la música ens ajuda moltíssim a l’hora de tractar aquestes coses.

Com a artista, on se sent més còmoda? En aquests recitals de lied o com una de les protagonis­tes d’una òpera?

Totes dues coses són moments fantàstics per a mi; per això no em puc decantar per una cosa o per l’altra. El treball més personal i creatiu és evidentmen­t cantar lieder i construir una obra sobre ells, però en l’òpera has d’entrar en la psicologia d’una dona i donar-li vida a l’escenari, i això també és molt fascinant.

Quan dona vida a un lied a l’escenari, què és el prioritari?

 ?? Studio visuell photograph­y / Nico Rademacher ?? Petersen acompanyad­a del pianista Lademann en un recital recent a Heidelberg
Studio visuell photograph­y / Nico Rademacher Petersen acompanyad­a del pianista Lademann en un recital recent a Heidelberg

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain