La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’Executiu transporta­rà blat de moro amb tren des d’Ucraïna fins a Barcelona

-

25 d’abril per comprar Twitter per 44.000 milions de dòlars, cosa que va provocar que la companyia el demandés per obligar-lo a completar la transacció, va negar que va ser enganyat sobre la quantitat de comptes de dubtosa autenticit­at. Les dues parts aniran a judici el 17 d’octubre.

Després de l’anunci de la venda d’accions dimarts, Musk va anar a Twitter i va dir “sí” quan se li va preguntar si havia acabat de vendre accions de Tesla. També va afegir que les compraria altre cop si l’acord de Twitter no es tanca.

“L’eliminació del risc de venda de liquidació, el fet que Musk ja hagi recaptat diners en efectiu en cas que Twitter prengui una decisió en contra seu i el comentari que tornarà a comprar accions si l’acord de Twitter es cancel·la, tot plegat es converteix en un biaix positiu per a Tesla”, va valorar Mark Taylor, broker de Mirabaud Securities.

La venda d’accions té lloc poc després que Musk digués en junta general de la companyia que Tesla era una oportunita­t de compra. “La venda d’accions de Tesla per part de Musk els últims tres dies augmenta significat­ivament les probabilit­ats que es concreti el tracte (a Twitter), tot i que a un preu lleugerame­nt més baix, entre 50 i 51 dòlars per acció”, va assegurar Gary Black, soci gerent de Future Fund, informa Reuters.

Musk, la persona més rica del món, va vendre accions de Tesla per valor de 8.500 milions de dòlars a l’abril i havia dit en aquell moment que no hi havia més vendes previstes. Però des d’aleshores els experts legals han suggerit que, si Musk es veu obligat a completar l’adquisició o resoldre la disputa amb una multa severa, és probable que vengui més accions de Tesla. Tot és obert. Atents als tuits! ●

El Govern central ha posat en marxa un projecte pilot a partir del qual transporta­rà 600 tones de blat de moro amb tren des d’Ucraïna fins a Barcelona com a alternativ­a a la manera marítima, en un moment marcat per la invasió de Rússia i les limitacion­s als ports del mar Negre. Des que va començar la guerra, la importació de cereals des d’Ucraïna s’ha reduït al mínim, cosa que ha provocat problemes de proveïment i encariment de productes. El preu de l’oli de gira-sol, per exemple, es

Renfe portarà 600 tones del cereal a Espanya en una prova pilot alternativ­a a les vies marítimes

va disparar immediatam­ent després de la invasió, ja que Ucraïna és l’exportador principal d’aquest aliment.

Segons va anunciar el Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana ahir, Renfe Mercancías ha enviat 25 contenidor­s de 40 peus –el seu interior s’ha adaptat amb grans bosses especials per al transport de gra– a la frontera entre Polònia i Ucraïna per portar 600 tones de blat de moro ucraïnès fins a Espanya.

Es tracta d’una prova pilot amb què el ministeri vol demostrar la viabilitat tècnica i econòmica del transport ferroviari de cereal a través de l’autopista ferroviàri­a que travessa Europa des de Lodz (Polònia) fins a Barcelona.

Els contenidor­s van sortir dimarts de l’estació d’Abroñigal (Madrid) direcció a Txelm i tornaran a començamen­ts de setembre a Barcelona a través de l’autopista ferroviàri­a, cosa que implica un recorregut aproximat de 2.400 quilòmetre­s.

La logística del transport està prevista que es dugui a terme entre Ucraïna i Espanya fent el transvasam­ent de la mercaderia a Txelm, a 25 quilòmetre­s de la frontera amb Ucraïna, on s’espera que arribin els contenidor­s la quarta setmana d’agost.

Allà, la mercaderia serà transvasad­a als contenidor­s de Renfe Mercancías per traslladar-la després a la terminal utilitzada per l’operador logístic Kombiverke­r, a Lodz. El trasllat entre Lodz i Txelm el farà l’operador ferroviari polonès DBP.

Una vegada carregats els contenidor­s, el tren circularà des de Lodz fins al Dipòsit de Tracció de Can Tunis, a Barcelona, on es farà el transport de la mercaderia fins al client final. A més, Renfe aportarà les seves locomotore­s 252 per facilitar la tracció des de Le Soler (França) fins a la capital catalana.

La prova pilot, que coincideix amb la reobertura dels ports del mar Negre i les rutes marítimes de cereals supervisad­es per Turquia, es duu a terme amb 600 tones de blat de moro, un volum més petit que el que estava compromès inicialmen­t. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain