La Vanguardia (Català-1ª edició)

Wallbox duplica ingressos i confia en la forta demanda

Compra dues firmes del sector per apuntalar el creixement

- Pilar Blázquez

“Excepciona­lment bons”. Així va qualificar ahir el conseller delegat de Wallbox, Enric Asunción, els resultats de la seva companyia durant el segon trimestre del 2022. L’empresa de carregador­s per a vehicles elèctrics amb seu a Barcelona, que cotitza a la Borsa de Nova York des de l’octubre del 2021, va reportar un creixement dels ingressos d’un 124%, fins als 39,5 milions d’euros. I el seu marge brut es va situar en un 41,1%, després d’haver venut 64.000 carregador­s, un 95% més que l’any anterior. Dades de què Asunción va assegurar que “se sentia molt orgullós”, malgrat que Wallbox encara manté els números vermells, amb un resultat brut d’explotació (ebitda) negatiu de 34,1 milions.

L’optimisme d’Asunción se sustenta en les bones perspectiv­es del negoci de carregador­s per a vehicles elèctrics. “La demanda és més forta del que havíem imaginat”, va assegurar en una conferènci­a amb analistes celebrada ahir. El directiu confia que Wallbox pugui aconseguir la rendibilit­at a partir del 2024 i va assegurar que la demanda de carregador­s pot haver arribat a un punt d’inflexió, ja que la massa de possibles compradors de vehicles elèctrics s’està disparant. L’últim trimestre Wallbox ja ha notat forts increments de demanda “fins i tot als països europeus amb economies en retrocés”, segons van explicar ahir els seus directius. En qualsevol cas, el negoci a Europa de l’empresa està perdent protagonis­me a mesura que creix la seva facturació als Estats Units i altres països.

La companyia va explicar que les previsions per al tercer trimestre passen per ingressar entre 44 i 49 milions d’euros, cosa que representa­ria un increment interanual d’entre un 140% i un 170%, amb un marge brut del 40% aproximada­ment. A l’exercici complet, l’empresa preveu ingressar entre 175 i 195 milions d’euros, fet que comportari­a un creixement d’entre un 145% i un 170% en termes interanual­s.

Wallbox també aposta pel creixement inorgànic, en què s’assenten projectes com la compra de dues companyies tecnològiq­ues del sector, la nord-americana COIL (instal·ladora de carregador­s en vehicles elèctrics) i l’espanyola Ares Electronic­s, proveïdora de plaques de circuits impresos. “La compra d’aquestes dues companyies s’ha fet en més d’un 70% amb accions de Wallbox, que mostra la confiança dels accioniste­s en el futur de la nostra companyia”, va assegurar Asunción. Així mateix, van anunciar un acord amb Nissan per instal·lar carregador­s als compradors del nou Ariya als EUA. ●

Transports ha fixat els ● serveis mínims per a la vaga de pilots d’EasyJet a Espanya que arrenca demà. Així, ha establert uns mínims d’un 57% per als vols amb origen o destinació a l’aeroport de Palma, un 60% al de Màlaga i un 61% per als de Barcelona i Menorca. La vaga està convocada pel sindicat de pilots Sepla per reclamar millores laborals. Si les parts no arriben a un acord abans, l’aturada començarà aquest divendres i continuarà aquest dissabte i diumenge, així com els dies 19, 20, 21, 27, 28 i 29 d’aquest mes. / Redacció

L’empresa fabricant de carregador­s per a vehicles elèctrics va ingressar 39,5 milions el segon trimestre

Transports decreta serveis mínims d’un 61% al Prat per a la vaga d’EasyJet

 ?? Mané Espinosa ?? Pals de càrrega de Wallbox
Mané Espinosa Pals de càrrega de Wallbox
 ?? Mané Espinosa ?? Un avió d’EasyJet a l’aeroport del Prat
Mané Espinosa Un avió d’EasyJet a l’aeroport del Prat

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain