La Vanguardia (Català-1ª edició)

Un equip per fer El Barça dels fitxatges necessita temps per conjuntar el futbol de Xavi

-

El Barcelona va comprar cromos, dels millors de la col·lecció, dels més cars del mercat –fins al punt que no els va poder inscriure a tots: li va faltar Koundé en la primera jornada–, i ara ha de construir un equip. Té elements de sobra, ja que s’ha reforçat en totes les línies i encara espera més incorporac­ions. El Barça sempre ha estat un club on els tècnics han deixat la seva empremta abans d’aconseguir aixecar grans títols. La pilota és a la teulada de Xavi Hernández, a qui aquest estiu se li ha proporcion­at gairebé tot el que havia demanat. Té feina, el tècnic de Terrassa, després de tornar a encallar-se contra el Rayo Vallecano, tot i que sembla que vulgui tenir les mirades sobre seu. “Vaig dir als jugadors que la pressió és per a mi”, va demanar Xavi, que fins ara només ha pogut guanyar una mica més de la meitat dels partits que ha dirigit el Barcelona (20 de 38, amb 10 empats).

En el rebatejat Spotify Camp Nou es van veure alguns dels problemes del Barça que es va quedar en blanc la temporada passada. Sobretot pel que fa a les presses a l’hora d’atacar. Mentre la defensa rival va agafant moral a mesura que protegeix la porteria, el pas que el defensa francès sigui, com a mínim, al Reale Arena de Sant Sebastià diumenge per a la segona jornada.

Fitxat per 50 milions fixos del Sevilla, Koundé ha de ser un dels grans pilars de la defensa. Tot i això, amb prou feines suma 45 minuts, al Gamper, aquesta pretempora­da després de sotmetre’s al juny a una operació al pubis. Aquest va ser el motiu principal pel qual es va optar per deixar-lo sense fitxa... de moment.

La idea és reparar com més aviat millor aquesta impossibil­itat de jugar. Per això, el Barcelona necessita rebaixar la seva massa salarial per fer forat a Koundé. En aquest sentit, poc espai de fair dels minuts ennuvola els blaugrana. No és casualitat que el de dissabte fos el tercer partit oficial seguit que el Barça es queda sense marcar. Ja va estar sec contra el Getafe i el Vila-real els dos últims partits de la Lliga 2021-2022 i es va repetir davant Dimitrievs­ki.

La presència de Robert Lewandowsk­i com a referència, de Raphinha a l’extrem (inicialmen­t el dret) i de Pedri, que es va perdre les últimes vuit jornades, a la sala de màquines no va donar la clarividèn­cia, el joc brillant i l’encert que s’esperava a l’àrea, en el regat o en l’última passada.

Tots els partits no seran ni poden ser com el Gamper contra el Pumas, quan el Barcelona es va posar 4-0 abans dels primers vint minuts. És una cosa que cal gestionar, també: aquestes ganes d’agradar i de golejar abans de començar a guanyar a casa.

En el fons, el cabal ofensiu (21 play alliberara­n Umtiti i Braithwait­e, ja que el Barcelona haurà d’aconseguir part del seu sou perquè trobin col·locació. Està en curs la renovació de Gerard Piqué, disposat a renunciar als diners que tenia assegurats per als dos pròxims cursos després de la pròrroga que li va oferir Bartomeu l’octubre del 2020. El defensa, segon capità, negocia un nou contracte amb aquesta mateixa durada, però una reducció dràstica dels seus emoluments.

Una altra de les vies per alleugerir el cost del vestidor serà alguna venda. Memphis és a la rampa de sortida i té l’opció del Juventus molt avançada. En canvi, és una incògnita què passarà

La renovació a la baixa de Piqué obriria espai salarial per inscriure Koundé per a la segona jornada

Dest s’uneix a Memphis, Aubameyang i De Jong com a possible negoci d’última hora

 ?? César Rangel ?? Lewandowsk­i a terra mentre al fons Frenkie de Jong es lamenta durant el Barça-Rayo de dissabte
César Rangel Lewandowsk­i a terra mentre al fons Frenkie de Jong es lamenta durant el Barça-Rayo de dissabte

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain